Connect with us

Lajme ditore

VLEN mobilizohet në komunën e Studeniçanit

Published

on

Shefat e shtabeve dhe të koordinatorëve nga koalicioni VLEN në komunën e Studeniçanit mbrëmë kanë mbajtur një takim koordinues.

Në këtë takim është biseduar për organzimin dhe bashkërendimin e aktiviteteve partiake në prag të zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare.

Continue Reading

Lajme

Votimi i të burgosurve dhe të sëmurëve po zhvillohet pa probleme, bëjnë të ditur KSHZ

Published

on

By

Të drejtën e votës sot do të mund ta ushtrojnë 2569 votues në 31 vendvotime në PKV, ku janë regjistruar për të votuar dhe aplikimet e të cilëve janë pranuar nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve.

Sot në qendrat e votimit në 14 IEVP do të mund të ushtrojnë të drejtën e votës 2147 zgjedhës. Të gjitha qendrat e votimit në IEVP janë hapur në orën 7:00 të mëngjesit të sotëm dhe votimi atje do të vazhdojë deri në orën 19:00.

Deri në këtë moment votimi po vijon pa problem. Gjatë ditës së sotme dy votues, të cilët identifikohen si të zhvendosur brenda vendit, do të mund të ushtrojnë të drejtën e votës në të vetmen qendër për personat e zhvendosur brenda vendit.

Këshillat zgjedhorë në Republikën e Maqedonisë së Veriut gjatë ditës së sotme do të bëjnë votimin e personave të sëmurë ose të paaftë, të cilët kanë dorëzuar njoftime me dokumentacion përkatës deri te komisionet komunale zgjedhore. Të drejtën e votës në banesat e tyre do ta ushtrojnë 6935 qytetarë të regjistruar si të sëmurë apo të pafuqishëm.

Sot, 534 zgjedhës, të vendosur në 20 qendra të kujdesit jashtëfamiljar, do të kenë mundësinë të ushtrojnë të drejtën e votës në qendrën ku ndodhen. Ekziston një interes i theksuar për vëzhgimin e këtyre zgjedhjeve nga organizata dhe media vendase, të huaja dhe ndërkombëtare. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve deri më tani ka akredituar për vëzhgim 342 vëzhgues vendas, 517 vëzhgues të huaj dhe ndërkombëtarë, 51 përkthyes dhe 32 gazetarë të huaj. Faqja e KSHZ-së, www.sec.mk, si dhe faqet e rrjeteve sociale “Facebook”, X, “Instagram”, si dhe kanali YouTube janë në dispozicion të të gjithë qytetarëve, ku do të mund të gjeni informacion në kohë dhe të saktë në lidhje me zgjedhjet.

Në listën zgjedhore me të drejtë vote në këto zgjedhje janë regjistruar gjithsej 1.814.317 zgjedhës.

Continue Reading

Lajme

Taravari për Politiko: Duhet të marrim shembull nga qeverisja e Kurtit, përkrahja e tij ndaj nesh është legjitime dhe e duhur

Published

on

By

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët dhe kandidati për president Arben Taravari sot ka qenë i intervistuar nga emisioni Politiko në televizionin Kanal 10. Taravari ka shprehur qëndrimin e tij për përkrahjen që koalicioni VLEN merr nga Vetëvendosja dhe kryeministri i Kosovës Albin Kurti, duke e quajtur si një veprim normal dhe të duhur.

‘Zoti Kurti, ka qeverisur në katër vite pa asnjë skandal dhe problematikë të thelluar në qeverisje. Ai ka një kredibilitet të lartë në Kosovë, por më shumë se në Kosovë, ka një kredibilitet më të lartë tek shqiptarët në Maqedoni të Veriut dhe Luginës së Preshevës. Përkrahja e tij ndaj nesh, është legjitime, merrni shembull ku Erion Velija përkrahu në vitin 2021 kandidatin e LSDM-së për qytetin e Shkupit Petre Shilegov apo Lutfi Haziri që përkrahu kryetarin e komunës së Kumanovës Maksim Dimitrievskin. Por mos të harrojmë, një kohë të gjatë BDI-ja ka pasur përkrahje nga PDK-ja, që nga viti 2008 e deri këndej vazhdon të ketë të njëjtën përkrahje. Andaj përkrahja e Albin Kurtit për ne si opozitë shqiptare, është shumë legjitime dhe e duhur’ – theksoi Taravari.

Continue Reading

Lajme

Taravari për Politiko: BDI-ja nëpërmjet Ballkanit të Hapur mundësoi hyrjen e influencës serbe në vend

Published

on

By

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët dhe kandidati për president Arben Taravari sot ka qenë i intervistuar nga emisioni Politiko në televizionin Kanal 10. Ai ka deklaruar që influenca serbe në Maqedoni të Veriut ka hyrë nëpërmjet BDI-së duke përkrahur projektin e Ballkanit të Hapur:

‘Nuk ja fali z. Ali Ahmeti që ka hapur derën për të fuqizuar Serbinë me Ballkanin e Hapur, si një projekt që fuqizoi dukshëm mirë influencën serbe. Në anën tjetër, më shumë takime BDI ka realizuar me Aleksandar Vuçiçin se sa me Albin Kurtin.’

Ai gjithashtu ka deklaruar që kundërkanditati i tij, z. Bujar Osmani, ka realizuar më shumë vizita zyrtare në Beograd se sa në Prishtinë:

‘Këtu nuk e përfshijmë vetëm z. Ahmeti, por edhe kundërkanditatin tim, ministrin e jashtëm aktual të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, i cili më shumë ka bërë vizita zyrtare në Serbi se sa në Kosovë. Kjo dëshmon influencën serbe që ka hyrë nëpërmjet BDI-së në Maqedoni të Veriut’.

Continue Reading

TOP Lajme