Connect with us

Lajme

Sh. H “Dr. Trajçe Neshkovski” do të subvencionojë ekskursionet e fëmijëve nga familjet sociale

Published

on

 

Shoqata humanitare e qytetarëve “Dr. Trajçe Neshkovski” nga Gostivari do të subvencionojë nxënësit e shkollave fillore në territorin e komunës së Gostivarit, gjegjësisht fëmijët e familjeve me rrezik social, për mbulimin e shpenzimeve të ekskursioneve njëditore të organizuara nga shkollat për vitin shkollor 2023-2024. Ema Neshkovska nga shoqata në fjalë tha qëllimi është që të parandalohet ngarkimi i buxhetit familjar të këtyre kategorive të qytetarëve dhe që fëmijët të ndihen të barabartë pavarësisht statusit social të familjeve.

“Shoqata humnaitare e qytetarëve ‘Dr. Trajçe Neshkovski’ nga Gostivari ka hapur thirrje publike për të subvencionuar harxhimet për ekskurzionet një ditore në shkollat fillore për nxënësit që vijnë nga familje me rrezik social. Në këtë thirrje publike mund të aplikojnë prindërit apo kujdestarët të fëmijëve që janë pranues të ndihmës së garantuar minimale, që pranojnë shtesa për fëmijë, shtesa të veçanta dhe prindër vetë-ushqyes”, deklaroi Ema Neshkovska nga Shoqata humnaitare e qytetarëve “Dr. Trajçe Neshkovski”.

Për thirrjen publike, shoqata i ka njoftuar të gjitha shkollat filloren dhe komunën e Gostivarit.

“Pas shpalljes së thirrjes publike kemi dërguar përmes postës elektronike në e-maile deri te të gjitha shkollat fillore të qytetit ku i kemi njoftuar për thirrjen tonë publike me qëllim që ata të dërgojë njoftim deri te prindërit që kanë nevojë apo që janë pjesë e kategorive që përfshinë thirrja jonë publike që të mund të aplikojnë dhe ta shfrytëzojnë mundësinë që ne si shoqatë e ofrojmë”, shtoi më tej Ema Neshkovska nga Shoqata humnaitare e qytetarëve “Dr. Trajçe Neshkovski”.

Thirrja publike do të zgjasë gjatë vitit shkollor 2023-2024, në përputhje me dinamikën dhe ekskursionet e planifikuara nga udhëheqësitë e shkollave. Për të rimbursuar shpenzimet e ekskursionit njëditor, aplikanti është i detyruar të paraqesë dokumentacionin me dëshmi se fëmija është i regjistruar në shkollë fillore në territorin e komunës së Gostivarit; se ai i përket njërës prej kategorive të rrezikuara nga shoqëria dhe deklaratë të noterizuar e prindit se është dakord që shoqata të disponojë të dhënat personale të fëmijës, vetëm për të vërtetuar kushtet e nevojshme për pranimin e kërkesës për rimbursimin e shpenzimeve për ekskursionin.

Ndryshe, kjo ndihmë është hera e parë që e ofron kjo shoqatë dhe shpreson që e njejta të vazhdojë edhe viteve të ardhshme.

Continue Reading

Gosip

Xhulian Shabani me klipin e Luiz Ejllit fiton vendin e parë nga publiku!

Published

on

By

Në faqen zyrtare të “Netëve të klipit shqiptar” në edicionin e 21-t , vendi i parë çmimi i publikut i ka takuar videoklipit “Amanet” me protagonist Luiz Ejli.

Ndërkohë që klipi “Amanet “ishte klipi më i votuar online nga publiku , në skenë për të marrë çmimin u ngjit Xhulian Shabani, producent i këtij klipi.

Shabani me këtë rast falenderoi të gjithë ata që e kanë përkrahur me votat e tyre, në veçanti përshëndeti “Ejllat”, fansat e zjarrt të Luizit, si dhe vetë Luiz Ejllin artistin që i dha motiv të shpreh kreativitetin e tij në këtë videoklip.

Ishte punë e gjerë nga një ekip profesionist i Synopsis Ads, ku shfrytëzoi rastin t’i përshëndes të gjithë sepse besoni në atë temperatur të lartë që është prodhuar klipi ishte shumë i vështirë realizimi i klipit, u shpreh Xhuliani.

Më tej Shabani falenderoi edhe Elvis Pupën dhe Santiana Malokun që ishin aktorë, si dhe gjithë bashkëpuntorët e Synopsys ads që kontribuan të realizohet me sukses ky klip.

Në fund fare Xhulian Shabani tha se këtë klip dhe këtë sukses i’a përkushton babait të tij tashmë të ndjerë , që beson se e shikon prej lartë dhe krenohet me Xhuliani/ Fol.mk

Continue Reading

Lajme

Baton Haxhiu paraqitet në SPAK për çështjen Inceneratorëve? (Video)

Published

on

By

Gazetari Baton Haxhiu i është drejtuar këtë të enjte ambienteve të Prokurorisë së Posaçme Antikorrupsion.

Gazetarja Anila Hoxha ka siguruar momentin kur Haxhiu hyn në SPAK. Por, nuk dihet ende nëse është paraqitur për të bërë ndonjë kallëzim apo është thirrur nga prokurorët për ndonjë nga dosjet që kjo prokurori po heton.

Haxhiu punon në media si gazetar prej disa vitesh, përfshirë edhe raportimin e genocidit në vitin 1999 në Kosovë, ndërsa vitet e fundit është prezantuar edhe si analist në panelet televizive.

Continue Reading

Lajme

FNA: Jeton Shaqiri dhe Halit Ferati fajtor që Arsimi i Lartë në Maqedoninë e Veriut është në krizë

Published

on

By

Profesorë të korruptuar, hajna dhe plagjiatorë përditë po prodhojnë analfabetë funksional. Skandali thellohet kur këta shkatërrues të cilësisë në arsimin e lartë po rehablitiohen nga personat më kompetent për t’i ndëshkuar ata, ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri dhe drejtori i Inspektoratit të Arsimit, Halit Ferati.

Për të shpëtuar arsimin nga fundosja e tërësishme, FNA-ja disa herë ka denoncuar dhe ka ofruar prova për raste të hajnisë dhe korrupsionit në arsimin e lartë. Rrallë kemi marrë përgjigje ndërsa asnjëherë s’janë ndërmarrë masa konkrete kundër shkelësve të denoncuar nga ne, përkundër vendimeve për shkelje të konstatuara. Kështu, Halit Ferati dhe Jeton Shaqiri po stimulojnë korrupsionin në arsim.

Po bëhet 1 vit që kur u konstatua se Agron Alili ishte avancuar kundërligjshëm dhe asgjë nuk është ndërmarrë deri sot, përkundër që FNA-ja posedon prova ku ministri Shaqiri premton se do të ndërmerr masa. Alili vijon që çdo mëngjes të vishet nën petkun e profesorit dhe të del para studentëve, sikur të mos ishte një prej personave që rrezikon cilësinë e arsimit të lartë. Theksojmë se ky nuk është rasti i vetëm pa epilog.

Aleat i ministrit në këtë ‘luftë’ për mbrojtje dhe strehim të shkelësve të ligjit është drejtuesi i Inspektoratit të Arsimit, Halit Ferati. Deri te ky institucion, FNA-ja ka kohë që dorëzon prova dhe indicie për shkelës potencial ndërsa nuk po marrim asnjë përgjigje. Halit Ferati ta lëshojë karrigen e drejtorit nëse s’ka guxim, s’din ose nuk dëshiron që të luftojë korrupsionin në arsim.

Me praktikën e mosndëshkueshmërisë të ministrit Shaqiri, frikën e Feratit për t’i çuar deri në fund hetimet dhe gjendjen në të cilën ndodhet arsimi sot, FNA-ja konsideron se janë pjekur kushtet që kryeministri të ndërhyjë dhe t’i shkarkojë urgjentisht dy frenuesit më të mëdhenj të luftës kundër korrupsionit, hajnisë dhe plagjiaturës në arsimin, Jeton Shaqirin dhe Halit Feratin.

FNA-ja nuk do të qëndrojë duarkryq, ndërkohë që presim persona më kompetent t’i zënë karriget e institucioneve të lartëpërmendura, do të vazhdojmë të bëjmë publike çdo parregullsi që vë në rrezik cilësinë e arsimit të lartë. FNA-ja përsërit edhe njëherë nevojën për veting në arsim të lartë, vetëm në atë formë do ta shpëtonim arsimin nga këto hajna, plagjiatorë dhe persona të korruptuar, përfubdojn nga FNA.

Continue Reading

TOP Lajme