Connect with us

Lajme

Lloga: Nëse në ligjin për amnisti përfshihet edhe “27 Prilli”, ASH do të bllokojë projekt-ligjin në Parlament

Published

on

Nëse përfshihen edhe autorët e parregullsive zgjedhore dhe të dënuarit për dhunën e ushtruar më “27 Prill”, Aleanca për Shqiptarët (ASH) do të bllokojë ligjin për amnisti në Parlament me një milion amendamente, ka deklaruar për “Slloboden Peçat” ministri i Drejtësisë Krenar Lloga, përcjell PRESSonline.al

Nëse arrihet marrëveshja dhe ligji i ri për amnisti përfshinë edhe autorët e parregullsive zgjedhore dhe të dënuarit për çështjen e “27 Prillit”, Aleanca për Shqiptarët do ta bllokojë ligjin në Parlament me një milion amendamente, ka deklaruar për “Slloboden peçat” ministri i Drejtësisë Krenar Lloga, përcjell PRESSonline.al

Në anën tjetër, LSDM dhe BDI janë të gatshme t’ua zvogëlojnë për 30 për qind dënimet të dënuarve për “krime zgjedhore dhe bashkim kriminal”, nëse marrin garanci nga VMRO-DPMNE se do të kalojnë ndryshimet kushtetuese.

Për këtë kryeministri Dimitar Kovaçevski dhe Ali Ahmeti do të duhet të përballen me partnerin e tretë qeveritar Arben Taravari. Ligji i ri për amnistinë, i cili vlen për krimet e lehta me qëllim uljen e mbipopullimit në burgje, pritet të kalonte sot në seancën e qeverisë, por nuk ka kaluar.

“Nëse arrihet një marrëveshje mes qeverisë dhe opozitës për këtë ligj, deputetët do të ndërhyjnë me amendamente. Opsioni i dytë është që ligji të miratohet tani sipas propozimit të Ministrisë së Drejtësisë dhe më vonë, nëse arrihet një marrëveshje mes qeverisë dhe opozitës, ligji i ri do të pësojë ndryshime. Zyrtarisht, si qeveria ashtu edhe opozita mohojnë se po përgatitet një marrëveshje e tillë”, shkruan SP, përcjell PRESSonline.al

“Një gjë e tillë nuk është fare në tavolinën e negociatave, por edhe nëse LSDM, BDI dhe VMRO-DPMNE arrijnë marrëveshje dhe tentojnë ta kalojnë atë, Aleanca për Shqiptarët do ta kundërshtojë ashpër dhe do ta bllokojë në Parlament me një milion amendamentet”, ka deklaruar ministri Lloga.

Sipas informacioneve të “SP”, VMRO-DPMNE ka kërkuar që krimi i parregullsive zgjedhore të mbulohet me ligjin e ri për amnisti, por ministri i Drejtësisë e ka refuzuar.

Në anën tjetër, pas votimit të shprehur për ndryshimet në Kodin Penal, ka pakënaqësi të madhe tek deputetët e LSDM-së që tash e votojnë Ligjin për amnisti, sepse do të kritikohen nga opinioni se kanë shtyrë dy amnisti në një periudhë e shkurtër kohore.

Ndryshe, ligji i ri për amnisti duhet të jetë i dyti nga pakoja që qeveria ia “ofron” opozitares VMRO-DPMNE për të votuar për amendamentet kushtetuese. Lloga kundërshtoi edhe futjen e ndryshimeve në Kodin Penal dhe për këtë propozuese e ndryshimeve ligjore ishte zëvendësministrja e Drejtësisë Viktorija Madiç.(PRESSonline.al)

Continue Reading

Lajme

Taravari paralajmëron “boom” investimesh: asfaltim i pesë rrugëve dhe urë e re për personat me aftësi ndryshe

Published

on

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, në emisionin “Politica” në TV Globi, paralajmëroi se në komunën e Gostivarit në periudhën në vijim do të ketë një “boom” të vërtetë investimesh, ku do të asfaltohen të paktën 5 rrugë, si dhe do të vazhdojë puna për ndërtimin e kanalizimeve dhe investime tjera nën tokë.
“Për momentin punohet në tre rrugë që përgatiten për t’u asfaltuar: Banjicë e Poshtme – Banjicë e Epërme; rruga Zdunjë-Debresh, pastaj kemi kanalizimin Zdunjë-Debresh; së shpejti do të fillojë rikonstruktimi i plotë i rrugës nga pompa e beniznës Mak Petrol deri te restornati Ignatia. Do të bëhet riasfaltimi i rrugën Beliçicë për çka e kemi përgatitur dokumentacioni, pastaj edhe asfaltimin e rrugës për në fshatin Kunovë”, njoftoi Taravari duke nënvizuar se për këtë të fundit ka kritika nga një pjesë e qytetarëve se në atë fshat nuk jeton askush, por sqaroi se kjo rrugë ndërtohet me buxhet të siguruar nga Agjencia për zonat e pazhvilluara.
Po ashtu, siç njoftoi kryetar ii komunës së Gostivarit, në Turçan të Vogël punohet në dy rrugica që shtrohen me pllaka bekatoni, ndërsa një rrugë tjetër bëhet gati për asfaltim.
Taravari tha se njëri nga tre garazhet e planifikauar në kate, tanimë ka filluar të ndërtohet, si dhe paralajmëroi edhe fillim e ndërtimit të një terreni për tenis.
“Aktualisht kanë filluar punimet te garazhet në kate, njëra ka filluar të ndërtohet në afërsi të palestrës sportive “Rinia”, e dy të tjerat do të fillojnë të ndërtohen së shpejti. Do fillojmë edhe me terrenet për tenis te stadium, ku procedurat janë në vijim. Investimet kryesore janë këto dhe duhet të realizohen”, sqaroi Arben Taravari, kryetar i Komunës së Gostivarit.
Ai zbuloi se Komuna e Gostivarit ka fituar një grant prej 400 mijë euro, me të cilat para do të ndërtohet urë për personat me nevoja ndryshe. “E them sonte ekskuzivisht në këtë emision se me Komunën e Vitisë në Kosovë kemi fituar një grant, ku neve na takojnë 400 mijë euro. Me ato para do të ndërtojmë urë të re mbi lumin Vardar për personat me nevoja të veçanta. Ky projekt ka qenë një nga projektet e mia që kam dashur të realizohet”, theksoi Taravari.
Ai bëri të ditur se Komuna e Gostivarit, nga tetori do të blejë softuer të ri për regjistrim të pronave, me të cilin do të gjenerohen më shumë të ardhura nga pagesa e tatimit mbi pronën.

Continue Reading

Lajme

Taravari: Ligji për Amnisti kalon javën e ardhshme

Published

on

Propozim ligji për Amnisti ka shkaktuar debatë të ashpër në seancë Qeveritare. Megjithatë, porpozuesi i tij, ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga nuk ka dhënë dorëheqje. Ky sqarim erdhi sonte nga kryetari i ASH-së, Arben Taravari në emisionin “Politica” në televizionin Globi.

“Nuk ka pasur dorëheqje, por ka pasur debat të ashpër në Qeveri me të cilin z. Lloga ka instituar që ky ligj të kalon. Nga partnerët e koalicionit është kërkuar të ryshqirtohet edhe për një javë”, deklaroi Arben Taravari, kryetar i ASH-së.

AAi tha e partnei i koalicioni që ka kërkuar kohë shtesë për propozim ligjin në fjalë, aka qenë LSDM. Është i bindur se dallimet do të tejkalohen dhe javën e ardhshme Ligji do të kalojë.

“LSDM-ja ka pasur diçka që ka dashur të konsultohet dhe ka mbetur për javën e ardhshme besoj të kalon Ligji për Amnisti”, deklaroi Arben Taravari, kryetar i ASH-së.

Ai tha se me këtë ligj ASH nuk tenton të shpëtoj askën nga burgu, por thjeshtë të amnistohet ato persona me vepra penale më të lehta që të lirohet mbipopullimi në burgje, ku tha Taravari, kushtet janë të mjerueshme.

Continue Reading

Lajme

Drejtori Gazmend Abdija në Republikën Çeke, promovohen eksportet e kompanive të RMV-së

Published

on

Agjencia për Investime të Huaja dhe Promovim të Eksportit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në bashkëpunim me Shoqatën Tregtare të Maqedonisë në Republikën Çeke, dje, më 21 shtator 2023, në Pragë, Republika Çeke, filloi Konferenca dy-ditore e biznesit me temë: “Mundësitë për investime dhe procesi i granteve të WBIF, rrjetëzimi dhe takime B2B ndërmjet kompanive maqedonase dhe çeke nga sektorët e energjisë, industrisë automobilistike, agrobiznesit, industrisë së verës dhe ndërtimit”.

Qëllimi i kësaj konference dyditore është të inkurajojë bashkëpunimin ekonomik ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës Çeke, të lehtësojë mundësinë e lidhjes së partneriteteve të reja ndërmjet kompanive maqedonase dhe çeke, si dhe të inkurajojë kompanitë nga Republika Çeke dhe rajon për të investuar në vendin tonë.

Konferenca është një platformë ideale për kompanitë aktuale vendase për të gjetur mënyra të reja për zhvillimin e biznesit dhe për të forcuar lidhjet me kompanitë nga Republika Çeke dhe rajoni.

Në këtë konferencë, fjalën e mbajti drejtori i InvestNorthMacedonia, Gazmend Abdija, i cili mbështeti kompanitë pjesëmarrëse në aktivitet. Pas përfundimit të pjesës zyrtare të konferencës, të pranishmit patën mundësinë të shijojnë verën dhe ushqimet maqedonase, si dhe të takohen me kompani nga të dyja vendet.

Gjatë ditës së sotme priten një numër i madh i takimeve B2B ndërmjet kompanive nga Maqedonia dhe Çekia, të cilat shpresojmë se do të rezultojnë në bashkëpunim të suksesshëm në të ardhmen.

Continue Reading

TOP Lajme