Connect with us

Lajme

Gostivar: Miratohet Programi Zhvillimor për vitin 2024, 19.7 milion euro, fokusi në qytet

Published

on

Programa zhvillimore e Gostivarit për vitin 2024: 19.7 milionë euro për rrugë, ujësjellës-kanalizime, renovim në shkolla

Komuna e Gostivarit ka përgatitur Programën Zhvillimore për vitin 2024, e cila përfshin qindra projekte për ndërtimin dhe rindërtimin e rrugëve, gypave të ujësjellësit dhe kanalizimeve dhe renovimin e shkollave. Programa zhvillimore ishte pikë e renditë të ditës për diskutim në séancën e sotme të Këshillit, e cila kaloi me shumicë votash.

Mersel Neziri, nga Departamenti për Zhvillim Ekonomik Lokal, gjatë prezentimit të Programës Zhvillimore tha se numri më i madh i investimeve janë paraparë në seksionin e infrastrukturës moderne dhe mjedisit, mbi 70. Një pjesë e tyre tanimë kanë filluar të realizohen, tha ai. Disa nga projektet e parapara janë rikonstruksioni i rrugëve “Beliçica”, “Ilindenska”, bulevardi “Goce Dellçev” nga rrethrrotullimi nga Qendra për Kulturë deri te Stacioni i autobusëve, përshtatja e qasjes në trotuare dhe rrugë të ndryshme të qytetit për personat me nevoja të veçanta, si dhe investime në lagjet dhe fshatrat përreth. Për projektet e infraksturkturës rrugore është parashikuar një shumë prej më shumë se 437 milionë denarë.

Në pjesën e modernizimit të rrjetit të ujësjellës kanalizimeve, ndër të tjera janë planifikuar: rindërtimi dhe ndërtimi i linjës kryesore të ujësjellësit në fshatin Vërtok nga filter stacioni deri te puseta lidhëse me rezervuarin, ndërtimi i degëve shtesë të rrjeti ekzistues i kanalizimit në territorin e komunës së Gostivarit, etj. Korniza financiare arrin në rreth 107 milionë e 300 mijë denarë për pesëmbëdhjetë projekte.

Në arsim figurojnë investime mbi 500 milionë denarë, të cilat kryesisht kanë për qëllim renovimin e sallave sportive, rekonstruimin e fasadave, etj.

Continue Reading

Lajme

Taravari takoi sot ambasadoren e Republikës Federale të Gjermanisë në vendin tonë, Petra Drexler

Published

on

Në takimin e mbajtur tek ambasada gjermane, kryetari Taravari dhe ambasadorja Drexler diskutuan mbi proceset politike në vendin tonë, me fokus në përmbylljen e ndryshimeve kushtetuese me qëllim të hapjes së negociatave për anëtarësimin e vendit tonë në BE, duke theksuar angazhimin e Aleancës për Shqiptarët që Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria të vazhdojnë bashkë rrugëtimin e tyre evropian.

Kryetari Taravari, po ashtu, falënderoi ambasadoren për përkrahjen e vazhdueshme që shteti gjerman ia jep Maqedonisë së Veriut drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

Continue Reading

Lajme

Taravari: Alfabeti është një nga kushtet themelore të ekzistencës së një kombi

Published

on

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari ka uruar shqiptarët me rastin e 115 vjetorit të Kongresit të Manastirit duke shkruar se “Alfabeti është një nga kushtet themelore të ekzistencës së një kombi”, shkruan Top24

Alfabeti është një nga kushtet themelore të ekzistencës së një kombi. Sa herë vjen 22 nëntori, është sa kënaqësi po aq edhe nder të kujtojmë Ditën e Alfabetit Shqiptar! Për ne shqiptarët në Maqedoni, kjo ditë është e veçantë, edhe për nga fakti se gjithëçka është vendosur si sot në vitin 1908 në qytetin tonë të Manastirit.
Gëzuar Ditën e Alfabetit të gjuhës më të bukur në botë, shqipes 6 mijë vjeçare!

Continue Reading

Lajme

Vandalizohet Shqiponja në Gostivar, reagon Albion Iseini nga FRASH

Published

on

Me rastin e festave të Nëntorit, FRASH-Gostivar dekoroi monumentin GOSTIVARI me Shqiponjën dykrenare në një aktivitet të tyre. Siç duket kjo ju ka penguar ultranacionalistëve pro-serb të cilët kanë vandalizuar këtë vepër.

Ka qenë i menjëhershëm reagimi nga Albion Iseini, kryetari i FRASH-Gostivar i cili shprehet se: “Paranoja fanatike ultra-nacionaliste është fare e vogël në krahasim me Kosovën e Pavarur që është shtet Sovran dhe i Lirë!
Të fala nga Gostivari dhe Gostivarasit!” duke bashkangjitur dhe një foto të monumentit të vandalizuar.

http://📸 Look at this post on Facebook https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0aGTLAmqmKTgUv5A9bWDYjmvcQAJ9SYBbfVGXuyFqmLDn7TpTgS8uDaBPEcZaJi53l&id=100001282167727&mibextid=qC1gEa

Continue Reading

TOP Lajme