Connect with us

Lajme

Edhe një sukses i Driton Nebiut, nxjer në ankand pronat e Mijallkovit

Published

on

Agjencioni për menaxhimin e pasurisë së konfiskuar, siç është miratuar më parë

Vendimi për shitjen e patundshmërive në ankandin e parë publik dhe Vendimi i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut më 09.08.2023 bëri shpallje për shitjen e 4 (katër) patundshmërive në ankandin e parë publik në mënyrë elektronike.

Bëhet fjalë për tri pasuri të patundshme të konfiskuara nga z. Sasho Mijallkov dhe një pasuri e patundshme nga rasti Baçilo.

Vlerësimi i pasurisë së patundshme është përgatitur dhe dorëzuar nga Byroja për ekspertiz ligjore dhe është në masën e mëposhtme:

1. Pasuri e patundshme – tokë në vendin e quajtur Cibaricë me sipërfaqe prej

321m2 është në vlerë prej 29.686,97 denarë.

2.Patundshmeri-apartament KO Ohër 4 me sipërfaqe 46m2 dhe Pomoshna

Lokal prej 19 m2 në vlerë prej 5.775.234,38 denarë.

3. Patundshmeri-banesa KO Ohër 4 me sipërfaqe 58 m2 dhe dhomë ndihmëse 56 m2 në vlerë prej 9.032.505,00 denarë.

4. Patundshmeri-tokë KO Morani me sipërfaqe prej 56.818m2 në vlerë prej 17.045.421,00 denarë.

Ankandi kryhet nëpërmjet sistemit elektronik të

Agjencionit për menaxhimin e pasurisë së konfiskuar dhe të drejtën për pjesëmarrje publike,Të gjithë personat fizikë dhe juridikë, përveç personit të dënuar të cilit i është konfiskuar pasuria e patundshme, punonjësit e Agjencionit për Menaxhimin e Pasurisë së Konfiskuar, si dhe një person tjetër i cili zyrtarisht ka marrë pjesë në procedurën e shitjes, mund të ofrojë në mënyrë elektronike.

Me shitjen e këtyre 4 (katër) pasurive të patundshme do të transferohen mjete në Buxhetin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në shumë prej 31.882.846 denarë ose 518.420 mijë euro.

Continue Reading

Lajme

Snopçe, kryetar i Shtabit të degës së ASH në Gostivar

Published

on

By

Halil Snopçe është caktuar Kryetar i Shtabit të degës së ASH në Gostivar. Lajmin e ka bërë të ditur kryetari i Aleancës për Shqiptarët Arben Taravari.

“Ndrsyhimi ka Nis!
Ja VLEN!”, ka shkruar ai. (INA)

Continue Reading

Lajme

Izet Mexhiti: Nuk mohojmë që kemi qenë derivat i atij subjekti, por asnjëherë nuk kemi qenë derivat i Dick Martit, rasteve të montuara, ku çdokund del i përzier Artan Grubi

Published

on

By

Sonte në Kumanovën e sakrificës së madhe kombëtare, po paralajmërojmë FITOREN E MADHE të shqiptarëve dhe koalicionit opozitar VLEN!

Ftoj çdo aktivist të sinqertë të BDI-së t’i bashkëngjitet Lëvizjes Demokratike sepse fryma e vërtetë e BDI është pikërisht në Lëvizjen tonë!

Ne nuk e mohojmë që kemi qenë pjesë dhe derivat i atij subjekti, por asnjëherë nuk kemi qenë derivat i Dick Martit, shtëpive të verdha, e rasteve të montuara, ku çdokund del i përzier Artan Grubi.

Ju ftoj që nga nesër masovikisht të dalim në orën 10 të mengjesit dhe me nënshkrimin tonë të legjitimojmë kandidaturën e kandidatit shqiptar për President, Dr. Arben Taravarit dhe të vendosim shenjën tonë në NDRYSHIMIN E MADH që po vjen me 8 Maj!

Ne kemi thënë që në fillim se do të dalim me kandidat shqiptar për President, ndërsa BDI doli me kandidat vetëm për të përçarë votën shqiptare. BDI nuk është ajo e vjetra që bashkonte shqiptarët, kjo BDI e kapur nga Artan Grubi vetëm përçan shqiptarët, prandaj edhe nuk e meriton votën shqiptare.

Vota shqiptare, e shumicës së dytë në vendin tonë do të shkojë për Arben Taravarin!

NDRYSHIMI PO VJEN!

Continue Reading

Lajme

Taravari: Sëbashku si VLEN Kemi gjasa reale të kalojmë në raundin e dytë në zgjedhjet Presidenciale

Published

on

By

Arben Taravari, kryetar i Aleancës për Shqiptarët në intervistën me gazetaren Jeta Xherra në Kallxo.com ka bërë thirrje që të përkrahet opozita shqiptare për zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare në Maqedoni të Veriut. Ai gjithashtu ka deklaruar që gjasat për në kalim të raundit të dytë janë shumë reale.

Të gjitha partitë politike shqiptare u bashkuan në një front opozitar. Pikësynimin tonë të përbashkët e quajtëm VLEN, ku do të garojmë edhe në zgjedhje parlamentare edhe në zgjedhje presidenciale. Me kandidimin tim mund të arrihet që shqiptarët për herë të parë të kalojnë në raundin e dytë të zgjedhjeve në Maqedoni të Veriut. Kjo është shumë e mundur, pasi që shqiptarët duhet të tregojmë që jemi vendimmarrës. Ka gjasa reale, me një fushatë të mirë dhe pozitive ne kalojmë në balotazh në zgjedhjet presidenciale. Unë personalisht, do jem kandidat për President, këtu do ofroj platformën presidenciale dhe gjithashtu partia ime do ofroj platformën për zgjedhje parlamentare.

Gjithashtu kreu i ASH-së zbuloi paksa nga platforma e tij për President, e cila është duke u përgatitur nga ekspert të fushës:

Ne së bashku me ekspert jemi duke punuar platformën për të gjithë qytetarët, që unë si kandidat për President do ta ofroj. Pika e parë e platformës do të jetë ndjekja e rrugës evropiane duke votuar ndryshimet kushtetuese, e dyta do të jetë heqja e 20% diskriminues nga kushtetuta dhe pika e tretë do të jetë që zgjedhja e presidentit të bëhet në Parlament dhe jo në zgjedhje direkte. – përfundoi kreu i ASH-së.

Continue Reading

TOP Lajme