Connect with us

Lajme

DIASPORA KËRÇOVARE: Vendi ka nevojë për NDRYSHIM dhe këtë mund ta bëj VETËM Opozita Shqiptare

Published

on

Lidhja e Diasporës së Bashkuar Kërçovare i është drejtuar sot shqiptarëve me një komunikatë ku dënon politikat korruptive të BDI-së në 20 vitet e kaluara, mjerrimin që ka kapluar shqiptarët, ndërsa siituatën aktuale të shqiptarëve e vlerëson shumë të vështirë me pasoja katastrofike.

Diaspora kërçovare fajtor për situatën gjen përfaqësimin e korruptuar prej më se dy dekadash.

‘Në vendlindje na mbysin plehrat, na turren qentë endacakë nëpër rrugë, na mbysin tymrat e paflitruar që dalin nga oxhaqet e fabrikave, në shumë vendbanime shqiptare mungon edhe uji i pijshëm, në viset e banuara nga shqiptarët shteti i RMV zhvillon ekocid, shëndetësia dhe arsimi janë të një cilësie shumë të ulët si rezultat i mungesës së investimeve dhe ndërhyrjet e BDI-së në sholla dhe spitale, shqiptarëve u mohohet e drejta të mësojnë në gjuhën shqipe’, shkruhet në kumtesë.

Kryeministrin teknik 100 ditësh diaspora e quan përrallë me zero kompetenca dhe pa rol të definuar drejtues janë hedhje hi syve të shqiptarëve dhe mashrtim i rradhës.

‘Kjo gjendje duhet të ndryshohet, por këtë ndryshim nuk mund ta sjellin partitë shqiptare në Qeveri. Këtë ndryshim mund ta sjellin vetëm partitë që veprojnë në opozitë dhe mundësisht në një opozitë të bashkuar shqiptare. Sot për sot këtë punë, i bashkuar, e bën Fronti Opozitar me shpresën se do t’i bashkohet edhe ndonjë forcë tjetër politike. Forcat dhe energjitë, tani duhet të bashkohen me Frontin që të vijë ndryshimi. Si për çdo organizim ashtu edhe për Frontin mund të ketë vërejtje, për disa personalitete që kanë qenë bartës të përgjegjësive të larta shtetërore në kuadër të BDI-së dhe nuk i kanë vërejtur me kohë devijimet madhore të saj. I vërejtën më vonë. Më mirë vonë se kurrë’, thuhet në lumtesën e diasporës kërçovare.

Lidhja e Diasporës së Bashkuar Kërçovare përshëndet dhe përkrah qëndrimin korrekt dhe konstruktiv të Kryetarit të Aleancës për Shqiptarët Arben Taravari dhe mbështetjen që ai u jep ndryshimeve dhe Frontit Opozitar.
Të ndodhur në këto rrethana, Lidhja i bën thirrje Diasporës të punojë për organizimin e udhëtimit drejt Vendlindjes dhe më 8 maj të votojë ndryshimin dhe të mandatojë Frontin Opozitar që ta bëjë atë realitet.

Continue Reading

Lajme

Votimi i të burgosurve dhe të sëmurëve po zhvillohet pa probleme, bëjnë të ditur KSHZ

Published

on

By

Të drejtën e votës sot do të mund ta ushtrojnë 2569 votues në 31 vendvotime në PKV, ku janë regjistruar për të votuar dhe aplikimet e të cilëve janë pranuar nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve.

Sot në qendrat e votimit në 14 IEVP do të mund të ushtrojnë të drejtën e votës 2147 zgjedhës. Të gjitha qendrat e votimit në IEVP janë hapur në orën 7:00 të mëngjesit të sotëm dhe votimi atje do të vazhdojë deri në orën 19:00.

Deri në këtë moment votimi po vijon pa problem. Gjatë ditës së sotme dy votues, të cilët identifikohen si të zhvendosur brenda vendit, do të mund të ushtrojnë të drejtën e votës në të vetmen qendër për personat e zhvendosur brenda vendit.

Këshillat zgjedhorë në Republikën e Maqedonisë së Veriut gjatë ditës së sotme do të bëjnë votimin e personave të sëmurë ose të paaftë, të cilët kanë dorëzuar njoftime me dokumentacion përkatës deri te komisionet komunale zgjedhore. Të drejtën e votës në banesat e tyre do ta ushtrojnë 6935 qytetarë të regjistruar si të sëmurë apo të pafuqishëm.

Sot, 534 zgjedhës, të vendosur në 20 qendra të kujdesit jashtëfamiljar, do të kenë mundësinë të ushtrojnë të drejtën e votës në qendrën ku ndodhen. Ekziston një interes i theksuar për vëzhgimin e këtyre zgjedhjeve nga organizata dhe media vendase, të huaja dhe ndërkombëtare. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve deri më tani ka akredituar për vëzhgim 342 vëzhgues vendas, 517 vëzhgues të huaj dhe ndërkombëtarë, 51 përkthyes dhe 32 gazetarë të huaj. Faqja e KSHZ-së, www.sec.mk, si dhe faqet e rrjeteve sociale “Facebook”, X, “Instagram”, si dhe kanali YouTube janë në dispozicion të të gjithë qytetarëve, ku do të mund të gjeni informacion në kohë dhe të saktë në lidhje me zgjedhjet.

Në listën zgjedhore me të drejtë vote në këto zgjedhje janë regjistruar gjithsej 1.814.317 zgjedhës.

Continue Reading

Lajme

Demolohet shtabi i VLEN në Lagjen e Trimave në Kumanovë

Published

on

By

Gjatë mbrëmjes së kaluar nga persona të panjohur është demoluar shtabi i VLEN në Lagjen e Trimave në Kumanovë.

Rasti i demolimit të shtabit është lajmëruar në SPB Kumanovë. Përndryshe nuk është hera e parë që demolohen shtabet partiake në lagjet shqiptare në Maqedoninë e Veriut.

Continue Reading

Lajme

Veteranët e UÇK-së porosi Artan Grubit: Nuk lejojmë shkeljen e flamurit kombëtar!

Published

on

By

Veteranët e UÇK-së kanë reaguar ndaj Artan Grubit i cili nga sheshi i Shkupit këtkoi që të ulet flamuri kombëtar.

Ata e shohin këtë veprim si një shkelje të gjakut të dëshmorëve dhe sakrificave të tyre për liri.

Në reagimin e tyre, ata theksojnë se flamuri kombëtar është mbrojtur me gjakun e dëshmorëve dhe se nuk mund të lejohet që të kalojë pa reagim një gjest i tillë.

Në këtë reagim, ata shprehin zemërimin dhe turpin e tyre ndaj këtij veprimi, duke theksuar rëndësinë dhe nderin që duhet t’i kushtohet flamurit kombëtar dhe emblemës së UÇK-së.

“TË NDERUAR VETERANË INVALID DHE FAMILJE TË DËSHMORËVE KY FLAMUR ËSHTË LARË ME GJAKË DHE ËSHTË MBROJTUR ME GJAKUN E DËSHMORËVE. NUK TOLEROJMË QË NJË RRUGAÇ TË JAPE URDHËRA PËR TË ULUR FLAMURIN KOMBËTAR NË LIRI, AI FLAMUR ËSHTË MBROJTUR ME JETËN E SHUM DËSHMORËVE NGA VITI 1998 DERI NË 2001. Nuk mundemi të qëndrojm indiferentë ndaj këti rrugaçi se ai rrugaçi që në vitin 2001 ishte me palën Maqedone dhe ishte i mbuluar me flamurin e ty që ka në zemër. TURP TURP TURP TË KENI. NJËHER BROHORET UÇK UÇK DHE PAS NJË ORE URDHËRON ULNI FLAMURAT ULNI FLAMURAT………TURP TURP TURP!!!???? RROFT FLAMURI KOMBËTAR RROFT EMBLEMA U.Ç.K së”, thuhet në reagimin e ish ushtarëve të UÇK-së, theksojn Veteranët e UÇK-së.

Continue Reading

TOP Lajme