Connect with us

Lajme

Raporti i auditimit/Ministri Azir Aliu u jep zë reformave: Dua të jemi transparent dhe të përgjegjshëm ndaj qytetarëve, të përmirësojmë proceset e tenderimit

Published

on

 

Sot ministri i Shoqerisë Informatike dhe Administratës, Azir Aliu përmes një Press-Konference ka bërë të ditur raportin e auditimit, lidhur me procedurat e tenderimit dhe situatën në Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës.

 

Subjekt i revizionit kanë qenë lëndë të përzgjedhura rastësisht, të cilët janë analizuar nga një revizor i pavarur në pjesët nga hapja e procedurës së tenderimit deri në pagesën përfundimtare për aktivitetet e realizuara. Ky raport përfshin periudhën nga janari 2021 deri në qershor 2023.

 

Në raport theksohet se nga 18 procedura të tenderimit për prokurim publik, në 14 prej tyre ka aplikuar vetëm një kompani. Për tri procedura ka pasur dy oferta, gjegjësisht për një procedurë ka pasur tri oferta. Gjithashtu, në pjesë të madhe të procedurave, shuma që ka qenë e parashikuar në planin për prokurime publike të MSHIA-s për një prokurim të caktuar ka qenë e njëjtë me shumën e ofruar nga një kompani e caktuar. Sipas ministrit, ky është një problem sistematik për të cilin duhet të gjindet zgjidhja e duhur.

 

„Në njërën anë, kompani të caktuara krijojnë politikat në bazë të interesave të tyre afariste, ndërsa nga ana tjetër, numër i madh i kompanive, për arsye të caktuara, nuk iu përgjigjen thirrjeve publike të institucioneve shtetërore. Natyrisht, kjo ndikon në konkurrencën dhe mundësinë për zgjedhje më të madhe, gjegjësisht institucionet shtetërore detyrohen të paguajnë çmime më të larta për shkak të numrit të vogël të ofertave nga kompanitë. Prandaj nevojitet zgjidhje e përgjithshme sistematike që do të parandalojë të gjitha tentativat për keqpërdorim dhe do të rrisë ofertën me mallrave dhe shërbimeve për institucionet shtetërore”, tha ministri Aliu.

 

Aliu thekson se nëse duam të fitojë Maqedonia e Veriut dhe të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian, atëherë duhet të flitet hapur për të gjitha problemet dhe sfidat në këtë rrugë. Raporti i revizionit për gjendjen është publikisht i disponueshëm në faqen e internetit të MSHIA-s.

 

“Duam të jemi transparent dhe të përgjegjshëm ndaj qytetarëve dhe të përmirësojmë proceset e tenderimit. Prandaj do të organizojmë edhe takime ku do të informojmë kompanitë paraprakisht për tenderët dhe nevojat e institucionit”, thotë Aliu.

Continue Reading

Lajme

Taravari takoi sot ambasadoren e Republikës Federale të Gjermanisë në vendin tonë, Petra Drexler

Published

on

Në takimin e mbajtur tek ambasada gjermane, kryetari Taravari dhe ambasadorja Drexler diskutuan mbi proceset politike në vendin tonë, me fokus në përmbylljen e ndryshimeve kushtetuese me qëllim të hapjes së negociatave për anëtarësimin e vendit tonë në BE, duke theksuar angazhimin e Aleancës për Shqiptarët që Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria të vazhdojnë bashkë rrugëtimin e tyre evropian.

Kryetari Taravari, po ashtu, falënderoi ambasadoren për përkrahjen e vazhdueshme që shteti gjerman ia jep Maqedonisë së Veriut drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

Continue Reading

Lajme

Taravari: Alfabeti është një nga kushtet themelore të ekzistencës së një kombi

Published

on

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari ka uruar shqiptarët me rastin e 115 vjetorit të Kongresit të Manastirit duke shkruar se “Alfabeti është një nga kushtet themelore të ekzistencës së një kombi”, shkruan Top24

Alfabeti është një nga kushtet themelore të ekzistencës së një kombi. Sa herë vjen 22 nëntori, është sa kënaqësi po aq edhe nder të kujtojmë Ditën e Alfabetit Shqiptar! Për ne shqiptarët në Maqedoni, kjo ditë është e veçantë, edhe për nga fakti se gjithëçka është vendosur si sot në vitin 1908 në qytetin tonë të Manastirit.
Gëzuar Ditën e Alfabetit të gjuhës më të bukur në botë, shqipes 6 mijë vjeçare!

Continue Reading

Lajme

Vandalizohet Shqiponja në Gostivar, reagon Albion Iseini nga FRASH

Published

on

Me rastin e festave të Nëntorit, FRASH-Gostivar dekoroi monumentin GOSTIVARI me Shqiponjën dykrenare në një aktivitet të tyre. Siç duket kjo ju ka penguar ultranacionalistëve pro-serb të cilët kanë vandalizuar këtë vepër.

Ka qenë i menjëhershëm reagimi nga Albion Iseini, kryetari i FRASH-Gostivar i cili shprehet se: “Paranoja fanatike ultra-nacionaliste është fare e vogël në krahasim me Kosovën e Pavarur që është shtet Sovran dhe i Lirë!
Të fala nga Gostivari dhe Gostivarasit!” duke bashkangjitur dhe një foto të monumentit të vandalizuar.

http://📸 Look at this post on Facebook https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0aGTLAmqmKTgUv5A9bWDYjmvcQAJ9SYBbfVGXuyFqmLDn7TpTgS8uDaBPEcZaJi53l&id=100001282167727&mibextid=qC1gEa

Continue Reading

TOP Lajme