Connect with us

Lajme

Në Tetovë ndërtime e mbindërtime në çdo hap, qytetarët të shqetësuar nuk mund ta njohin qytetin

Published

on

Pothuajse në çdo hap po ndërtohet në Tetovë. Ndërtesa shumëkatëshe në vend të shtëpive, shtesa, përmirësime – me leje ndërtimi, por edhe pa leje. Qytetarët thonë se urbanistika nuk respektohet dhe nuk mund ta njohin më qytetin e tyre. Është kthyer në asfalt dhe beton dhe ka shumë pak gjelbërim. Një nga pasojat e kësaj është ajri i ndotur, përcjell FLAKA.

“Ndërtimet pa leje krijojnë një revoltë tek qytetarët e thjeshtë. Gjithçka duhet të jetë në përputhje me ligjin e planit urbanistik të qytetit, sepse kjo tashmë është bërë anarki”, thotë një qytetar.

“Komuna të mos i lërë të ndërtojnë ndërtesa, atëherë nuk ka hapësirë ​​për ajër, është kaos”, thotë një qytetar.

“Është shumë e populluar, ka nevojë për natyrë”, shton një qytetarë tjetër.

Nga Inspektorati i Tetovës thonë se janë duke u bërë kontrolle. Sipas tyre, ndërtimet pa leje janë ulur dhe nëse hasin në ndërtime pa leje i ndalojnë dhe kërkojnë dokumente përkatëse, por problem për ta u krijon fakti që disa nga pronarët bëjnë ankesa dhe nuk respektojnë vendimet e inspektimit.

“Kemi shumë probleme këtu, sepse ankohen në një komision të nivelit të dytë, vendimet e inspektorëve në të shumtën e rasteve i refuzojnë si të pabazuara dhe janë ndërtime pa leje. Ne nga ana tjetër duhet ta nisim procedurën nga e para, derisa të vërtetojmë se kemi të drejtë. Si ligj është problematik, ndërsa ju bëni procesverbal dhe zgjidhje, na ndalojnë, policia dhe kallëzimi penal dhe pastaj vazhdojnë, ne kemi probleme në atë aspekt”, tha Abdulgani Aliji, udhëheqës i Inspektorati – Tetovë

Sipas Inspektoratit, në lagjen Kodra e Diellit gjatë fundjavës nuk ka ndërtime të reja pa leje, gjatë kësaj periudhe janë duke u rrënuar disa objekte që kanë leje.

Continue Reading

Lajme

Prestigjiozja franceze “Europe Elects”: Taravari fitues absolut i raundit të parë të zgjedhjeve presidenciale

Published

on

By

Organizata prestigjioze franceze e sondazheve të lidhura me zgjedhjet në vendet evropiane dhe më gjerë “Europe Elects” publikoi anketën e Qendrës për Kërkime Politike dhe Komunikim (CRPC) në bashkëpunim me Shoqatën për gazetari, informim, komunikim dhe shërbime të marketingut “Глас на вистината”e cila realizoj anketën e dytë në prag të zgjedhjeve Presidenciale 2024.

Të pyetur: Për cilin kandidat do të votojnë në zgjedhjet presidenciale, qytetarët janë përgjigjur me sa vijon:

Për kandidaten e VMRO DPMNE Gordana Siljanovska Davkova do të votonin 20,4% e të anketuarve, ndërsa për konkurrentin e saj kryesor, presidentin aktual Stevo Pendarovski nga LSDM-ja, 16,8% e të anketuarve do të jepnin votën e tyre.

Në bllokun politik shqiptar, Arben Taravari nga koalicioni “VLEN”, sipas sondazhit është para Bujar Osmanit nga Fronti Evropian i udhëhequr nga BDI.

Kështu që, për Taravarin do të votonin 7.9% e qytetarëve të anketuar, ndërsa për Osmanin 6.9% e të anketuarve.

Për Maksim Dimitrievskin nga ZNAM do të votonin 2,7% e të anketuarve, ndërsa për Biljana Vankovskën nga Levica 2,6% . Për kandidatin Stevço Jakimovski nga GROM do të votonin 1,2% e të anketuarve. Poashtu, 18.2% e qytetarëve nuk mbështesin asnjërin prej kandidatëve , ndërsa 23.2% nuk kanë dhënë asnjë përgjigje.

Anketa është realizuar përmes telefonit në periudhën prej 8 deri më 13 prill të këtij viti me 1210 të anketuar, të përzgjedhur sipas një metode të rastësishme.

Hulumtimi është realizuar në nivel të gjithë territorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut , duke u kujdesur për kriteret si: përbërja etnike, numri i votuesve, dhe shpërndarja gjeografike.

Margjina e gabimit +/- 3,0%. Rezultatet e anketës së realizuar, së bashkë me analizën e të dhënave e gjeni në grafikën e mëposhtme dhe e njëjta është e disponueshme në platformën online të Qendrës për Kërkime Politike dhe Komunikim.

Continue Reading

Lajme

SKANDAL: Kryetari i Komisionit Komunal Bogovinë prezent në tubim të BDI-së

Published

on

By

Kryetari i komisionit komunal të Bogovinës, Elez Sinani nga Kamjani është parë në tubimin e BDI-së në Bogovinë.

Edhe pse pozita e tij sipas ligjit ndalohet pjesëmarrja në çfarëdollojë tubimi partiak

Ndrërkaq, prezenca e tijë në tubim partiak le dyshime mbi zhvillimin demokratik të procesit zgjedhor dhe zgjedhjeve të dyfishta që pritet të mbahen më 24 Prill dhe 8 Maj.

Sipas kësaj fotografie KSHZ-ja si organ i procesit zgjedhor duhet të reagoj dhe të garantojë zgjedhje të drejta dhe demokratike.

Continue Reading

Lajme

Bllokimi i autobusëve me shqiptarë nga Kosova në Serbi, Taravari: Si duket Ministri jonë i jashtëm e ka vështirë të flas keq kundër Beogradit

Published

on

By

Kandidati i VLEN-it, Arben Taravari ka reaguar pas informacioneve se dhjetra autobusë me shqiptarë nga Kosova janë bllokuar në Serbi.

Taravari shkruan se kjo është një shkelje e të drejtave njerëzore si dhe një arsye shtesë për të dalë nga Ballkani i Hapur.

“Lajmet e sotme tregojnë se dhjetëra autobusë me shqiptarë nga Kosova, janë bllokuar në Serbi. Si hakmarrje ndaj avancimit të Kosovës në Këshill të Evropës.
Ky mentalitet është i papranueshëm, dhe ky bllokim është shkelje e të drejtave njerëzore. Kjo është një arsye më shumë për të dalë nga Ballkani i Hapur.
Maqedonia e Veriut, si shtet i NATO-s dhe si shtet me popullsi të madhe shqiptare, duhet të bëjë thirrje për lirimin e autobusëve me udhëtarë dhe për garantimin e të drejtave njerëzore. Por si duket, ministri i jashtëm e ka vështirë të flasë keq për Beogradin”, ka shkruar Arben Taravari.

Continue Reading

TOP Lajme