Connect with us

Lajme

Maksuti: Gjykatat ekspoziturë në shërbim të Qeverisë

Published

on

Profesori i njohur i së drejtës kushtetuese Mersim Maksuti i cili së fundmi i’u bashkangjit Aleancës për Shqiptarët lidhur me vulat e kësaj partie që iu dhanë krahut të Ziadin Selës akuzon gjykatat të cilat sipas tij janë në shërbim të Qeverisë.

“Pas përçarjes së Partisë politike së Aleancës për Shqiptarët në dy krah, e njohur tashmë në opinion publik situata e re e krijuar, ditë më parë Gjykata Themelore në Tetovë, si organ i shkallës së parë, mori vendimin që vulat e Partise t’i takojne krahut të Zijadin Selës duke ia mohuar të drejtën Arben Taravarit si Kryetar legal dhe legjitim i saj për të pasur cilësinë e përfaqësuesit juridik të kësaj Partie politike ndonëse sipas së gjithë gjasave përbën shumicën dominante të anëtarëve të organeve të Aleancës për Shqiptarët si parti politike, përkatësisht anëtarësinë më të gjerë të saj” vuri theksin Maksuti gjatë një vështrimi në faqen personsle në Facebook. Siç analizon Maksuti Gjykata themelore në Tetovë me vendimin e saj, i cili ishte refuzuar nga tre gjyqtarë më herët për të vendosur lidhur me këtë çështje kontestimore juridike, le mjaft për të dyshuar në objektivitetin e saj, ngaqë NUK ka vendosur çështjen në mënyrë të themeltë në mbështetje të fakteve dhe provave, pra gjendjes reale-faktike, gjë që bën të kontestueshëm vendimin e marrë nga gjyqtari përkatës në kuadër të Gjykates Themelore në Tetovë.
Sipas Maksutit rrjedhimisht, ky vendim më tepër vjen si rezultat i ushtrimit të influencës të kundra-ligjshme nga jashtë nga strukturat e pushtetit politik (ekzekutiv) të RMV-së, me ç’rast shton Pollozhani, me këtë cënohet rëndë pavarësia dhe mëvetësia e gjyqësorit si dhe një nga postulatet fondamentale të shtetit bashkëkohor demokratik – sundimi i së drejtës që ka të bëjë me zbatimin me konsekuencë të parimit të ligjshmërisë dhe sigurisë juridike për mbrojtjen juridike dhe realizimin e ndonjë të drejte të caktuar kur cënohet ajo.

“Gjykata e Apelit, si organ i shkallës së dytë, duke vepruar sipas fakteve dhe dëshmive në përputhje me aktet ligjore përkatëse, mund dhe duhet të vendos për “prishjen e vendimit” dhe “kthimin e çështjes për rishqyrtim në gjykatën e shkallës së parë, nga një tjetër gjyqtar”.
Vula dhe emblema e Partisë së ASH-së vazhdojnë t’i mbeten Arben Taravarit si Kryetar legal i saj deri në përfundimin e procedurës ankimore gjyqësore, si dhe me të drejtën për të menaxhuar në tërësi ASH-në si parti politike” përfundon kështu analizën e tij Mersim Maksuti(INA)

Continue Reading

Lajme

Ilire Dauti kapet në mashtrim të rëndë, Snopçe ia kujton se votoi rendin e ditës për Branitellat (Video)

Published

on

By

Koordinatori i grupit parlamentar dhe deputeti i koalicionit VLEN, Halil Snopçe gjatë debatit në komisionin për çështje të zgjedhjeve dhe emërimeve në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut ia ka kujtuar me fakte deputetes Ilire Dauti nga grupacioni i Ziadin Selës pjesë e koalicionit opozitar Fronti Evropian votimin e rendit të ditës në seancën e 143 të kuvendit për Ligjin për Branitellat e cila mashton opinionin me listingun fallco.

Snopçe thekson se depuetja Ilire Dauti mashtron, Snopçe ia kujton me fakte se në seancën e 143 ka votuar rendin e ditës për Ligjin për Branitellat, është e njejta seancë ku u votua shkarkimi i ish-ministrave Azir Aliu dhe Fatmir Mexhiti, ku deputetja Ilire Dauti ishte palë me BDI-në dhe kundër Aleancës për Shqiptarët.

VIDEO

Continue Reading

Lajme

Grubi, Bajrami, Rustemi dhe Bekteshi zyrtarët e parë të BDI-së që pritet të dalin para organeve të drejtësisë?!

Published

on

By

Artan Grubi, ish zv.kryeministër i parë, Përparim Bajrami, ish drejtor i Lotarisë së Maqedonisë së Veriut i cili ka qenë nën kontrollë të plotë të këtij të parit, jo zyratisht pritet të ju inicohet procedurë penale dhe të arrestohen për keqpërdorime të shumta që kanë bërë me Lotarinë.

Përpos këtyre dy ish funksionatëve, nga radhët e BDI-së pritet organet e hetuesisë të inicojnë procedurë edhe ndaj ish drejtorit në Ndërmarrjen Publike Rrugët Shtetërore Ejup Rustemi, si dhe ndaj ish ministritë të Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi. Për të parinë tashmë Qeveria e re ka grumbulluar një sërë faktesh për keqpërdorime me fondet publike dhe keqpërdorim të tenderëve. Bekteshi dyshohet për dhënie të koncensionve të dyshimta për njerëzit dhe kompanitë e afërta me BDI-në.

Se BDI ka nevojë për mbrojtës të mirë juridik, sot i paralajmëroi edhe kryetari i ASH-së dhe Ministri i Shëndetësisë, Arben Taravari si pjesë e koalicionit VLEN në Qeveri.

“BDI-ja kishte një reagim ku qau hallin pse në Ministri të Shëndetësisë është eleminuar pozita e Drejtorit Ekonomik. Një pozitë krejt e panevojshme me të cilën BDI-ja kishte “qerasur” njerëzit e saj. Pra, BDI-ja qortoi Qeverinë që kursen paratë e qytetarëve dhe po këput lidhjet korruptive të ndërtuara nga BDI-ja. Kjo parti ka nevojë për dy gjëra:
1. Një ekip të mirë avokatësh që të mbrojë veten nga akuzat që po i përgatit,; 2. ⁠të kuptojë se të paktën tani që është në Opozitë, duhet të ndryshojë mentalitetin e saj korruptiv”, shkruan Taravari në një status në rrjetet sociale.

Continue Reading

Lajme

VLEN emëron pesë profesorë universitar për zv/ministra

Published

on

By

Nga gjithsej 7 zv. ministra të cilët vijnë nga radhët e Koalicionit VLEN, pesë nga këta janë nga bota akademike, profesorë universitarë.

Flakron Bexheti, doktor shkence do të jetë zv/ministër i Bujqësisë, Kaltrina Zekolli, doktor shkence do të jetë zv/ministre e Transportit, Lulzim Aliu, doktor shkence do të jetë zv/ministër i Arsimit, Astrit Iseni, doktor shkence është caktuar të jetë zv/ministër në MPB, si dhe Safije Sadiki Shaini zv/ministre e Sportit, është doktorante dhe ligjëruese në universitet.
Sedat Sulejmani është emëruar zv/ministër i Kulturës, ndërsa Elfete Ismaili është emëruar zv/ministre e Mbrojtjes, të dy profesionistë të shquar.

Flakron Bexheti është ligjërues në Universitetin “Nënë Tereza”, njëjtë Kaltrina Zekolli dhe Safije Sadiki Shaini. Astrit Iseni është ligjërues në Universitetin e Tetovës “Fadil Sulejmani” dhe Lulzim Aliu i cili ligjëron në Universitetin “Kirili dhe Metodi”.

Continue Reading

TOP Lajme