Connect with us

Lajme

Izet Mexhiti: Ndryshimi po vjen dhe besoni ia VLEN!

Published

on

Izet Mexhiti, kryetar i Lëvizjes Demokratike, në tubimin promovues të Koalicionit opozitar të partive shqiptare, mbajti fjalë rasti, në përkrahje të kandidaturës së dr. Arben Taravarit për president dhe të koalicionit VLEN.

Ai në fjalën e tij, në fillim rikujtoi rëndësinë e 2 marsit të vitit 1444, ditën e Besëlidhjes kur princat shqiptarë krijuan Besëlidhjen e Lezhës, me në krye Skënderbeun. Kjo ditë, e sotme, përkon me Besëlidhjen historike, nga i cili buron mesazhi i bashkimit, që sot i duhet shqiptarëve, më shumë se kurrë për të bërë ndryshimin.

Z. Mexhiti sulmoi partinë shqiptare në pushtet, Bashkimin Demokratik për Integrim, i cili, sipas tij, po ushtron diktaturë, po shkel të drejtat e qytetarëve dhe po i kontribuon autoritarizmit.

Ai iu drejtua të pranishmëve, në veçanti rinisë, të cilën e quajti “forca e ndryshimeve”. Jetën e shqiptarëve këtu, ai e vlerësoi si jetë të personazheve të Orwellit, nga libri 1984, ku qytetarët përgjohen, ju përcaktohet shija, çfarë muzike të dëgjojnë, çka të lexojnë, e kush nuk bëhet i dëgjueshëm, dënohet, largohet nga puna dhe gjykohet. Diskriminim dhe disiplinim të opozitës, duke përçarë dhe hegjemoni politike e cila shqiptarët i ka kthyer të jetojnë në diktaturë, ka theksuar Mexhiti.

“Pushteti i BDI-së është i atrofuar në mungesë të ideve, i komprometuar nga korrupsioni, në stilin e diktatorëve që ndjellin frikë, duke i mbajtur qytetarët nën kërcënim”, ka theksuar Mexhiti.

Ai ka goditur edhe sloganin e BDI-së, “Jo Rusisë, po Europës”, e cila i ka kontribuar ardhjes së Rusisë dhe Serbisë në Maqedoninë e Veriut, nëpërmjet biznesit dhe dukurive negative, kompanive dhe oligarkëve të dyshimtë rusë dhe serbë, duke ua cekur emrat atyre.

“BDI është sot e izoluar nga të gjithë, me të dhe për të flasin vetëm ata që kanë interesa financiare dhe oligarkët. Sot me BDI nuk takohet asnjë ambasador perëndimor, ndërsa më herët ishin ngjarje të rregullta politike, a keni pyetur përse”, ka theksuar Mexhiti.

Mexhiti zotohet se do të përtërijnë sistemin e kapur e të kalbur, klientelizmi dhe korrupsioni, duke u zotuar për ndryshim.

Ai ka kërkuar t’i besohet, sepse, ashtu fiton kauza duke i thënë “Jo Rusisë por po ndryshimit”.

Ka ardhur koha për përgjegjësi, ka potencuar Mexhiti, koha për dënim dhe përgjegjësi të dukurive negative, Kodin penal, ndalimin e migrimit, për liri dhe barazi.

Bashkimi ia vlen, ka theksuar Mexhiti. Bashkimi i shqiptarëve do të jetë bashkim për ndryshimin të cilën e duam, ka theksuar ai, duke ftuar qytetarët ta votojnë koalicionin VLEN, ata të papërcaktuar dhe ata që deri tash nuk ishin aktiv në politikë, për të hequr nga pushteti të përjetshmit.

“Nga ky tubim, theksojmë se ndryshimi po vjen dhe besoni ia vlen”, ka përfunduar fjalimin e tij, z. Izet Mexhiti.

Continue Reading

Lajme

Votimi i të burgosurve dhe të sëmurëve po zhvillohet pa probleme, bëjnë të ditur KSHZ

Published

on

By

Të drejtën e votës sot do të mund ta ushtrojnë 2569 votues në 31 vendvotime në PKV, ku janë regjistruar për të votuar dhe aplikimet e të cilëve janë pranuar nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve.

Sot në qendrat e votimit në 14 IEVP do të mund të ushtrojnë të drejtën e votës 2147 zgjedhës. Të gjitha qendrat e votimit në IEVP janë hapur në orën 7:00 të mëngjesit të sotëm dhe votimi atje do të vazhdojë deri në orën 19:00.

Deri në këtë moment votimi po vijon pa problem. Gjatë ditës së sotme dy votues, të cilët identifikohen si të zhvendosur brenda vendit, do të mund të ushtrojnë të drejtën e votës në të vetmen qendër për personat e zhvendosur brenda vendit.

Këshillat zgjedhorë në Republikën e Maqedonisë së Veriut gjatë ditës së sotme do të bëjnë votimin e personave të sëmurë ose të paaftë, të cilët kanë dorëzuar njoftime me dokumentacion përkatës deri te komisionet komunale zgjedhore. Të drejtën e votës në banesat e tyre do ta ushtrojnë 6935 qytetarë të regjistruar si të sëmurë apo të pafuqishëm.

Sot, 534 zgjedhës, të vendosur në 20 qendra të kujdesit jashtëfamiljar, do të kenë mundësinë të ushtrojnë të drejtën e votës në qendrën ku ndodhen. Ekziston një interes i theksuar për vëzhgimin e këtyre zgjedhjeve nga organizata dhe media vendase, të huaja dhe ndërkombëtare. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve deri më tani ka akredituar për vëzhgim 342 vëzhgues vendas, 517 vëzhgues të huaj dhe ndërkombëtarë, 51 përkthyes dhe 32 gazetarë të huaj. Faqja e KSHZ-së, www.sec.mk, si dhe faqet e rrjeteve sociale “Facebook”, X, “Instagram”, si dhe kanali YouTube janë në dispozicion të të gjithë qytetarëve, ku do të mund të gjeni informacion në kohë dhe të saktë në lidhje me zgjedhjet.

Në listën zgjedhore me të drejtë vote në këto zgjedhje janë regjistruar gjithsej 1.814.317 zgjedhës.

Continue Reading

Lajme

Demolohet shtabi i VLEN në Lagjen e Trimave në Kumanovë

Published

on

By

Gjatë mbrëmjes së kaluar nga persona të panjohur është demoluar shtabi i VLEN në Lagjen e Trimave në Kumanovë.

Rasti i demolimit të shtabit është lajmëruar në SPB Kumanovë. Përndryshe nuk është hera e parë që demolohen shtabet partiake në lagjet shqiptare në Maqedoninë e Veriut.

Continue Reading

Lajme

Veteranët e UÇK-së porosi Artan Grubit: Nuk lejojmë shkeljen e flamurit kombëtar!

Published

on

By

Veteranët e UÇK-së kanë reaguar ndaj Artan Grubit i cili nga sheshi i Shkupit këtkoi që të ulet flamuri kombëtar.

Ata e shohin këtë veprim si një shkelje të gjakut të dëshmorëve dhe sakrificave të tyre për liri.

Në reagimin e tyre, ata theksojnë se flamuri kombëtar është mbrojtur me gjakun e dëshmorëve dhe se nuk mund të lejohet që të kalojë pa reagim një gjest i tillë.

Në këtë reagim, ata shprehin zemërimin dhe turpin e tyre ndaj këtij veprimi, duke theksuar rëndësinë dhe nderin që duhet t’i kushtohet flamurit kombëtar dhe emblemës së UÇK-së.

“TË NDERUAR VETERANË INVALID DHE FAMILJE TË DËSHMORËVE KY FLAMUR ËSHTË LARË ME GJAKË DHE ËSHTË MBROJTUR ME GJAKUN E DËSHMORËVE. NUK TOLEROJMË QË NJË RRUGAÇ TË JAPE URDHËRA PËR TË ULUR FLAMURIN KOMBËTAR NË LIRI, AI FLAMUR ËSHTË MBROJTUR ME JETËN E SHUM DËSHMORËVE NGA VITI 1998 DERI NË 2001. Nuk mundemi të qëndrojm indiferentë ndaj këti rrugaçi se ai rrugaçi që në vitin 2001 ishte me palën Maqedone dhe ishte i mbuluar me flamurin e ty që ka në zemër. TURP TURP TURP TË KENI. NJËHER BROHORET UÇK UÇK DHE PAS NJË ORE URDHËRON ULNI FLAMURAT ULNI FLAMURAT………TURP TURP TURP!!!???? RROFT FLAMURI KOMBËTAR RROFT EMBLEMA U.Ç.K së”, thuhet në reagimin e ish ushtarëve të UÇK-së, theksojn Veteranët e UÇK-së.

Continue Reading

TOP Lajme