Ziberi: Mendoj se do të kemi një pamje tjetër epidemiologjike në fund të Prillit

e postuar më at 21:21
109 0

Dr. Arben Ziberi emisionin “24 Analiza” në Tv 24 në lidhje me kufizimet e reja tha se masat e sotme u futën në lidhje me informacionin që institucionet shëndetësore kompetente kishin dhe ishin marrë në interes të shëndetit të qytetarëve.

“Duke pasur parasysh shumë infeksione dhe vdekje të reja, vlerësohet se duhet të merren masa të tilla. Ne ishim një përjashtim nga këto masa, në lidhje me Evropën, ku nuk kishim futur masa të tilla. Njoftohet gjithashtu se fqinjët tanë do të marrin masa të tilla. Masat po merren bazuar në situatën epidemiologjike dhe ne duhet t’u besojmë autoriteteve shëndetësore”, thotë Ziberi.

Ziberi beson se ne nuk po humbasim asgjë të tillë, por mund të fitojmë duke futur masa për shkak të numrit të madh të të infektuarve. Punonjësit shëndetësorë përballen çdo ditë me infeksione të reja në spitale. Masat dhe vaksinimi do të kontribuojnë në përmirësimin e situatës shëndetësore.

“Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se njerëzit kanë pak respekt për masat. Ne duhet ta marrim seriozisht punën, dhe jo nënvlerësimin e virusit. Të rinjtë gjithashtu humbin jetën. Mendoj se deri në fund të Prillit do të kemi një pamje tjetër epidemiologjike”, tha Dr. Ziberi.

Ziberi theksoi se vaksinat janë të sigurta dhe nuk duhet të ketë dilemë. Tani objektivi janë grupet që duhet të vaksinohen dhe ai thotë se do të ketë vaksina në vazhdimësi dhe si do të arrijnë, mosha e të cilave grupet do të mbulohen do të ulet.

“Të gjitha vaksinat janë të sigurta pa marrë parasysh se cilat. Duhet të ketë një fushatë, sepse vetëm në atë mënyrë do të jemi në gjendje të parandalojmë përhapjen e virusit dhe të kthehemi në normalitet. Tani ka një objektiv për grupet e vaksinimit”.

Ai beson se çdo vaksinë ka efekte anësore, por përfitimi është i madh për mbrojtjen e popullatës.

J X

nga kategoria