Zaev: Pjesëmarrja në regjistrim është një akt patriotik, është obligim i të gjithë qytetarëve të regjistrohen

e postuar më at 21:44
195 0

Kryeministri Zoran Zaev mbetet në qëndrimin se regjistrimi nuk duhet të shtyhet sepse të dhënat e marra janë jashtëzakonisht të rëndësishme për vendin dhe sepse, siç tha ai, askush nuk mund të garantojë se çfarë do të jenë situatat me pandeminë në të ardhmen që ai të shtyhet për disa kohë. Pjesëmarrja në regjistrim, tha, është një akt patriotik, ndërsa thirrja ose puna në heshtje për bojkot është goditje për shtetin dhe madje edhe për komunitetin e tij etnik.

Ai nuk mendon se regjistrimi mund të kontribuojë në përhapjen e pandemisë, sepse, siç tha, regjistrimi zgjat vetëm 10 minuta, ndërsa të dhënat e marra janë të paçmueshme.

Bojkoti, tha, nuk është opsion dhe shtoi se përgjegjësi e të gjithëve është të realizohet regjistrimi.

“Pjesëmarrja në të është një akt patriotik. Lehtësia e përhapjes dhe bojkotimit të regjistrimit nuk është aspak një akt patriotik. Regjistrimi është i domosdoshëm dhe është akt i vërtetë patriotik. Nga çfarë kemi frikë, cila është e vërteta që do ta marrim të gjithë, kush jemi ne, sa familje anëtare kemi, cilat janë përkatësitë tona etnike, ku jetojmë, sa jemi në kryeqytet, sa në brendësi, nga kjo frikësohemi?”, tha Zaev.

Sipas tij, mesazhin për pjesëmarrje në regjistrim duhet ta dërgojnë të gjithë politikanët vendas, përfshirë politikanët nga opozita e brendshme.

Sipas Kryeministrit, ai që bën thirrje për të qëndruar në shtëpi, për të bojkotuar, ose që punon fshehurazi për të qëndruar në shtëpi, bën sulm të drejtpërdrejtë ndaj atdheut të tij dhe popullit të tij, por gjithashtu, siç tha, ndaj komunitetit të tij etnik.

Apasiev tha se nuk është i kënaqur me përgjigjen e kryeministrit në pyetjen nëse qeveria ka në plan ta shtyjë regjistrimin. Sipas tij, nuk është normale që të bëhet në kushte pandemie, dhe në kushte kur nuk ka vaksina në vend, ndërsa ka një shkallë të lartë të vdekshmërisë.

Këtë regjistrim, tha Apasiev, ju po e bëni sepse keni rënë dakord për përqindjet, cila sa duhet të jenë. Është e diskutueshme që ju keni nënshkrime të lidhura të drejtorit dhe zëvendësdrejtorit të ESHS-së, që nuk e vendosët metodologjinë në ligj, që regjistrohet diaspora që nuk është një standard ndërkombëtar, që të dhëna madje edhe për përkatësinë etnike mund të japë çdokush nëse ka numër amë të personit.

Regjistrimi në vend duhet të mbahet nga 1 deri më 21 prill. Regjistrim i diasporës është duke u zhvilluar, i cili gjithashtu do të përfundojë më 21 prill.

nga kategoria

pg slot