Zaev: Me Bullgarinë duhet të arrijmë pajtueshmëri se bëhet fjalë për dy popuj të ndryshëm

e postuar më at 08:41
148 0

Kryeministri Zoran Zaev konsideron se është e mundur të arrihet një zgjidhje me Bullgarinë deri në qershor dhe të ketë konferencën e parë ndërqeveritare këtë vit. Ai thotë me këtë rast se gjuha maqedonase dhe identiteti maqedonas nuk mund të jenë në tryezë, sepse ato nuk janë në tryezë askund.

Siç tha ai, nuk negociohet askund në botë. Historia, thotë ai, nuk mund dhe nuk duhet të jetë pengesë. Gjëja më e rëndësishme është se çfarë historie do të shkruajmë tani për brezat e ardhshëm.

Ndjej që dritarja e zgjidhjes është me atë që konfirmojnë popullin tonë maqedonas dhe gjuhën maqedonase dhe duhet të jetë i sigurt dhe do të jetë i sigurt sepse ne kurrë nuk do të jemi në BE, të paktën ndërsa unë jam. Sepse ne jemi pazot, pluhur. Nëse jemi pluhur ato mund të na sjellin kot në Mars. Kush do të hyjë në BE nëse jo populli maqedonas. Kush të hyjë? Në cilën gjuhë do të hyjë ai nëse jo në gjuhën maqedonase. Kështu që nuk ka dilema për atë pjesë”, tha Zaev.

J X

nga kategoria