Xhaferi: Takimi i liderëve nuk është zgjidhje

e postuar më at 20:38
165 0

“Në parim, unë mendoj se praktika e vendosur që gjithçka varet nga takimi i liderëve është një praktikë e keqe dhe nuk e konsideron atë një zgjidhje, sepse Kuvendi është i përcaktuar me kushtetutë dhe një institucion që duhet të funksionojë jashtë ndikimeve të tjera”, tha kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi për emisionin “Top Tema”.

Sipas tij, institucionet nuk janë partiake, por janë institucione të qytetarëve dhe shtetit.

“Qeveria as tani dhe as më parë nuk është qeveri e LSDM-së dhe koalicionit, as e OBRM-PDUKM-së dhe koalicionit. Kuvendi nuk është Kuvendi i shumicës, por është Kuvendi i qytetarëve dhe deputetëve”, theksoi Xhaferi.

Kryeministri Zoran Zaev planifikon të thërrasë një takim të liderëve për të kapërcyer të gjitha çështjet në lidhje me bllokadat në legjislaturë, por gjithashtu lidhur me ndryshimet në Kodin Zgjedhor që do të bëhen në prag të zgjedhjeve të ardhshme lokale dhe kërkesat e opozitës për gjurmët e gishtërinjve.

Zaev theksoi sot se burimet financiare janë siguruar, por ndryshimet e nevojshme ligjore duhet të bëhen me konsensus të të gjitha partive politike.

nga kategoria

pg slot