USHTRIA AMERIKANE, “NË HALL” NGA DRONËT TURQ: SI DO IA BËJMË ME KËTO “BISHA TË BLINDUARA”

e postuar më at 16:17
144 0

Suksesi i mjeteve ajrore pa pilot Bayraktar TB2 (SIHA) të Turqisë dhe inkurajimi i tyre për vendet për të ndryshuar taktikat e luftës, kanë nxitur ushtrinë amerikane për të gjetur alternativa të reja.

Një artikull i botuar në revistën Foreign Policy deklaroi se dronët në Nago-Karabak nxorrën në pah aftësi të kufizuara sistemet e mbrojtjes ajrore armene dhe automjetet e blinduara të rënda, dhe për këtë arsye vendet e zhvilluara duhej të riorganizonin taktikat e tyre të luftës, të cilat në këtë rast ishin jofunksionale.

“Bisha të blinduara që mund të japin një goditje vdekjeprurëse dhe të bëhen gjithnjë e më të vështira për t’u shkatërruar e kanë bërë potencialisht më të lehtë vrasjen e ushtarëve në tokë dhe më të lirë në fushën e betejës.”

Shaw tha se ushtria amerikane kishte filluar trajnimin e ri pasi kishte analizuar orë të tëra video të luftës së Nago-Karabakut (në shtator), duke shtuar:

“Kjo situatë krijon probleme të reja për Shtetet e Bashkuara dhe stilin e tyre të luftës.” /tesheshi.com/

J X

nga kategoria