Todorov: Nëse Mickoski nuk ikë vetë këtë pranverë, duhet të zëvendësohet që VMRO të fitojë

e postuar më at 21:28
142 0

Këtë herë ata janë gati, fundi i tyre është afër. Pranvera po vjen dhe njerëzit do ta ndëshkojnë këtë qeveri jopopullore. Prandaj, le t’i japim një tjetër mundësi Mickoskit në këto zgjedhje lokale, kështu që nëse ai humbet ose nuk formon qeveri, Mickoski do të japë dorëheqjen. Këtu, e tha atë publikisht. Dhe ju e dini që Mickoski gjithmonë e mban fjalën, shkruan Nikola Todorov në një kolumnë për Deutsche Welle.

– Dy mijë e tridhjetë e dy verë. Zgjedhjet parlamentare sapo përfunduan. LSDM fitoi ngushtë përsëri. Sidoqoftë, nuk mund të thuhet se ata fituan sepse kishin një parti më shumë në koalicion sesa koalicioni VMRO-DPMNE. Shtë e qartë se nëse ata do të kishin të njëjtin numër partish në koalicion, VMRO-DPMNE do të kishte fituar. VMRO-DPMNE është fituesi moral i këtyre zgjedhjeve, si dhe i atyre të mëparshmit dhe atyre para tyre. Fakti që LSDM përsëri do të formojë një qeveri nuk do të thotë asgjë. Ai nuk do të jetë në gjendje të qeverisë me atë shumicë të ngushtë, parlamenti do të bllokohet dhe ata nuk do të jenë në gjendje të mbajnë një seancë dhe VMRO tashmë po negocion me disa prej deputetëve nga LSDM për të formuar një shumicë të re parlamentare. Në të njëjtën kohë, në këto zgjedhje, udhëheqja e mëparshme e VMRO-së ka punuar kundër interesave të VMRO-së dhe për këtë arsye ata ish zyrtarë të partisë janë gjithashtu fajtorë për humbjen në këto zgjedhje. Prisni, nuk kemi fituar? Po, VMRO është fitues moral dhe kjo është arsyeja pse ne duhet t’i japim një shans tjetër Mickoski. Në vitin 2033, zgjedhjet e reja lokale po na presin, në të cilat VMRO ka shanse të mëdha për të fituar Shkupin, i cili ka kohë që udhëhiqet keq nga LSDM. A e mbani mend se sa afër dhe me çfarë mashtrimi zgjedhor fitoi LSDM-ja në Shkup në 2029? Këtë herë ata janë gati, fundi i tyre është afër. Pranvera maqedonase po vjen dhe njerëzit do ta ndëshkojnë këtë qeveri jopopullore. Prandaj, le t’i japim një tjetër mundësi Mickoskit në këto zgjedhje lokale, kështu që nëse ai humbet ose nuk formon një qeveri, Mickoski do të tërhiqet. Këtu, burri e tha atë publikisht. Dhe ju e dini që Mickoski gjithmonë e mban fjalën e dhënë.

Të dashur, a e njihni atë serb për të çmendurit dhe të hutuarit? Epo, kështu është.

Doja ta përfundoja këtë kolumnë si një trillim, si një histori e trilluar. Por kjo nuk është trillim. Kjo nuk është një histori e trilluar, por një projeksion mjaft i saktë i bazuar në përvojën, hulumtimet dhe ato që kemi parë tashmë. T’i japësh një shans tjetër Mickoskit do të thotë t’i japësh një shans tjetër Zaevit.

Po, çdo shans i ri i Mickoskit do të thotë që ne jemi të gatshëm dhe të gatshëm t’i japim një mundësi tjetër Zaevit. Nëse Mickoski ndoqi aktin demokratik të presidentit të mëparshëm të VMRO-së dhe u largua pas humbjes në zgjedhjet lokale në 2017, kur ai ishte Sekretar i Përgjithshëm, por gjithashtu mbajtës i një liste në qytetin e Shkupit, ose nëse ai u largua pas referendumit, ose pas humbjes së zgjedhjeve presidenciale, në të cilat, ashtu si në këto zgjedhje parlamentare, megjithëse i mundur, ai na u shit si fitues moral, sot Mickoski nuk do të luftonte për të fituar rreth 20 kryetarë të komunave. Po, ai shpreson të fitojë 20 kryetarë bashkish në këto zgjedhje lokale dhe ta paraqesë atë humbje, matematikisht saktësisht, si një përmirësim epokal të rezultatit të zgjedhjeve të fundit lokale me më shumë se 400%, por edhe si një fitore e zgjedhjeve VMRO. Moral de, përsëri, por kush kujton dhe kush dëgjon?! E rëndësishme të mbash vendin në parti, privilegjet, paratë dhe pushtetin. Shtë e rëndësishme që Mickoski të organizojë një kongres privat me çdo kusht për të emëruar delegatët e tij, të cilët me siguri do të besojnë në historinë se humbja në fakt është një fitore dhe se rreth 20 kryetarë të bashkive të fituara janë të mjaftueshme për një mandat tjetër katër-vjeçar për Mickoski. Paj, Zaev jo gjithmonë mund të fitojë nga afër! Koha do të vijë, nga inercia një herë dhe Mickoski do të fitojë. Kushdo që mendon kështu do të jetë në gjendje të jetë një delegat në kongresin privat që Mickoski dëshiron të organizojë. Kushdo që e kundërshton këtë do të jetë shërbëtori, tradhtari, mercenari, shantazhi i Zaevit dhe çfarë jo. Dhe në thelb është e kundërta – duke mos u larguar, Mickoski ndihmon Zaevin, kështu që rezulton se ai është shërbëtori i tij, dhe ndoshta i shantazhuar, ose ai ka diçka tjetër. Unë nuk e di, por di një gjë: T’i japësh një shans tjetër Mickoskit për të udhëhequr VMRO-në dhe për të fituar 20 kryetarë të komunave në zgjedhjet e ardhshme lokale është të japësh fitoren e LSDM-së dhe Zaevit në një pjatë. Unë jam i sigurt dhe i bindur se nëse Mickoski jep dorëheqjen sot, VMRO-DPMNE do të fitojë zgjedhjet e ardhshme lokale. Nëse ai nuk jep dorëheqjen, ai nuk do të bëjë.

Kjo kolonë është e shkurtër për të gjithë ata që mendojnë se për shkak të titullit mendojnë se unë iu binda Mickoskit dhe e ktheva pjatën. Jo, të dashurit e mi, unë kurrë nuk do ta pranoj paraprakisht humbjen e VMRO-së dhe kurrë nuk do t’i nënshtrohem as Mickoskit, as Zaevit. Ta dini, nëse Mickoski nuk lë vetëm këtë pranverë, ai duhet të zëvendësohet që VMRO të fitojë. Për të qenë të saktë, të fitosh zgjedhjet lokale do të thotë më shumë vota në listat e këshilltarëve, ose të paktën fitore për kryetarin e bashkisë në qytetin e Shkupit. Çdo gjë tjetër është një disfatë e saktë matematikisht dhe mund të besoj vetëm e çmendur ose e hutuar dhe anasjelltas.

nga kategoria