Taravari tregon matematikat që e nxjerrin opozitën fituese në zgjedhjet lokale

e postuar më at 22:35
175 0

Informacioni ynë thotë se LSDM dhe BDI do të shkojnë me kandidatë të përbashkët për kryetarë komune dhe lista speciale të këshilltarëve në zgjedhjet lokale, tha sekretari i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët Arben Taravari. Siç u shpreh ai në emisionin “Vin Vin” në Telma, edhe ASH do të hyjë në negociata me VMRO-DPMNE dhe partitë e tjera të opozitës për pjesëmarrje të përbashkët dhe mbështetje të ndërsjellë të zgjedhjeve.

“Ata do të hynin në bisedime të tilla për të mbështetur kandidatët për kryetarë të komunave në komuna të caktuara, por jo për listat e këshilltarëve. Nëse ne arrijmë një të mirë ndër-partiake, nëse jo plani B është që të lëmë secilën organizatë komunale për të vendosur në mënyrë të pavarur. Disa analiza që po bëjmë tregojnë se si një opozitë, me matematikë të mirë, mund të fitojmë në tre të katërtat e komunave, megjithëse hesapi nga shtëpia nuk del shpesh në treg”, tha Taravari. Smart News TV

nga kategoria