Taravari: Ka ndryshim të madh në pamjen dhe kushtet e shkollave nga 2017 dhe sot

e postuar më at 21:53
43 0

Kryetari Taravari në vizitat e sotme të shkollave potencoi se ka ndryshime në pamje dhe në kushte tê të gjitha shkollave të Gostivarit nga viti 2017 e deri më sot.Natyrisht se kjo nuk është mjaftueshëm dhe ne do te vazhdojmë me investimet.

“Nëse shikoni një fotografi të ShFK “Goce Dellçev” nga viti 2017 dhe tani, do të shihni se është vërtet ndryshe dhe ka ndryshime të mëdha. E dini si ka qenë çatia dhe tani shkolla ka çati të gjelbër dhe është e vetmja shkollë në Maqedoni me çati të gjelbër. Ka përfunduar edhe rikonstruksioni i fasadës, duke mundësuar kursim të energjisë. Në përgjithësi kemi investime në të gjitha shkollat ​​në Gostivar. Të fundit janë në shkollën e mjekësisë në fasadë, më pas në gjimnaz ku është ndërruar gjysma e dytë e dritareve. Në “Bashkimi” punimet kryhen në klasën e posaçme për fëmijët me nevoja të veçanta, në “Ismail Qemali” bëmë një zyrë speciale për informatikë dhe një bibliotekë.

Ka një ndryshim të madh në pamjen dhe kushtet e shkollave në përgjithësi para vitit 2017 dhe tani, dhe mësuesit dhe qytetarët janë dëshmitarë të kësaj. Por asnjëherë nuk mjafton për shkollat ​​dhe do të investojmë në kushte edhe më të mira”, tha kryetari Arben Taravari gjatë vizitës së sotme në shkollë.

Për mendimin tim, jeta është e ndarë në tre faza, kur nuk shkon në shkollë do të thotë deri në 6 vjet, pastaj kur shkon dhe mbaron shkollën dhe pastaj vjen faza e fundit e jetës. Natyrisht, shkuarja në shkollë sjell ndryshime rrënjësore në jetën e fëmijëve, por ato janë shumë të rëndësishme për zhvillimin e mëtejshëm. Shumica janë shumë emocionues, disa janë të lumtur, disa të trishtuar, disa e kanë të vështirë të ndahen nga prindërit. Gjithçka është e kuptueshme, por ne si shoqëri duhet të investojmë, të punojmë me ta, sepse po i përgatisim që të jenë kuadro të mira të së ardhmes që janë arkitektë, mjekë, profesorë, artistë etj., tha Kryetari.

J X

nga kategoria

pg slot