Taravari: Është sekret publik që VMRO-DPMNE dhe BDI po flasin për shumicë të re

e postuar më at 16:47
532 0

atkeqësisht, si kudo edhe në Gostivar, ka pasur një rënie të numrit dhe tani ka një rritje, por një numër i madh i njerëzve nga Gostivari, ashtu si në Maqedoni, kanë zhvilluar imunitet kolektiv. Në një periudhë kur priten vaksinat, njerëzit duket se relaksohen, masat janë lënë pas dore, tha kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, për Utrinski, përcjell Smart News TV. “Komisioni për

Sëmundjet Infektive duhet të marrë masa parandaluese para se të zhvillohet vala e tretë, atëherë duhet të merren masa të caktuara. Shoh që ministria jonë fatkeqësisht kopjon konferencat për shtyp të Ministrisë së Shëndetësisë në Serbi. Nëse do të ishte e nevojshme ora policore, do të duhej të kishte ndodhur para Vitit të Ri. Keni disa institucione, ambiente, lojtra të fatit, të cilët punojnë 24 orë, dhe nga ana tjetër ne prezantojmë orë policore nga 22:00. Nuk e di se ku qëndron logjika kur të gjithë restorantet dhe kafenetë janë të hapura deri në 21. Mund të thuhet se kufizon lëvizjen e njerëzve, por jo se ka orë policore”, tha Taravari.
Taravari tha më tej se “Përveç që janë në një pandemi, njerëzit janë në një psikodemi, ata janë të lodhur, Ministria e Shëndetësisë dhe Komisioni për Sëmundjet Infektive duhet të kenë rregulla autentike që nuk duhet të kopjohen nga një vend tjetër”.
Duke folur mbi ndodhit politike në vend, Taravari tha se shumica aktuale nuk është apsak e qendrueshme. “Çdo ditë kemi një numër të madh të njerëzve që lëvizin nga BDI në Aleancë. Unë mendoj se ka një kompleks paqëndrueshmërie në LSDM-në në pushtet. Pse ndryshe do të numëroheshin? Ka sinjale të caktuara politike, nuk është vetëm BESA që shpëtoi nga shumica si një grup parlamentar, këtu janë LDP, Pavle Trajanov. Ata ikin sikur diçka do të ndodhë. Ne gjithashtu dëgjojmë se çfarë po ndodh brenda BDI-së, ka pakënaqësi të madhe dhe nuk është rastësi që nuk ka kuorum në parlament. Unë mendoj se do të kemi një pranverë interesante dhe dramatike politike”, tha Taravari. Sipas Taravarit VMRO-DPMNE dhe BDI po flasin për shumicë të re parlamentare. “Është e vërtetë se për një kohë të gjatë nuk ka shumicë të qëndrueshme në Maqedoni. Asnjëherë nuk ka pasur shumicë që nuk mund të formojë kuorum dhe të miratojë një ligj. Ka indikacione se kjo qeveri është jofunksionale. Është një sekret publik që VMRO-DPMNE dhe BDI po flasin për një shumicë të re”, tha Taravari. Smart News TV

J X

nga kategoria

pg slot