Taravari: BDI ka tendenca ta rris Levicën

43 0

Nënkryetari i ASH-së dhe kryetari i Komunës së Gostivarit u shpreh se Levica është parti politike minore dhe se BDI ka tendenca ta rris dhe ta zhvillojë.

“Levica nuk ka strukturë politika. Është parti e rastësisë dhe çdo herë maqedonasit kanë pasur parti radikale të cilët as vet nuk e dinë ta sqarojnë pse ekzistojnë. Levicën nuk e konsideroj si faktor politik i rëndësishëm. Ajo është parti minore që mbështetet nga shovinistët maqedonas”, u shpreh Taravari.

Taravari theksoi se për momentin duhet të mblidhen partitë politike dhe të krijohet konsensusi për t’u ndryshuar Kushtetuta dhe krahas ndryshimeve kushtetuese që kërkohen nga propozimi francez të hiqet edhe 20% dhe gjuha shqipe të jetë gjuhë zyrtare në RMV.

“Ne kemi treguar se kemi krenar dhe dinjitet. Në vitin 2017 kemi dalë nga qeveria për arsye të krenarisë dhe dinjitetit. Përsëri kemi pasur shumë vërejtje ndaj VMRO-së, kemi pasur bashkëpunim, por kemi krenari dhe dinjitet. Nuk ka mundësi që brenda natës të shkarkosh një drejtor për arsye morale, natyrisht që ne kemi krenar dhe themi vazhdo vet”, deklaroi Taravari.

nga kategoria