Taravari: Ajo që ndodhi në spitalin modular në Tetovë, për fat të keq ndodh edhe në Strumicë, Gostivar, Ohër, Gjevgjeli

e postuar më at 19:55
6 0

“Unë shpesh them se në shumicën e spitaleve jo vetëm në Tetovë dhe Gostivar, por në të gjithë territorin e Maqedonisë, për fat të keq, as kushtet minimale për trajtimin e pacientëve të sëmurë rëndë nuk plotësohen. Dhe unë mendoj se ajo që ndodhi në Tetovë, ndodh edhe në Strumicë, Gostivar, Ohër, Gjevgjeli, kështu që shpesh them se vetë pacientët e dinë këtë, dhe ata e dinë që në ato spitale njerëzit qarkullojnë lirshëm pa i kushtuar vëmendje standardeve dhe kushteve minimale që parashikohen gjatë një pandemie”, tha Arben Taravari në edicionin qendrore të lajmeve në TV Sitel.

Taravari shtoi se pas një jave të ngjarjeve në Tetovë, gjithçka është e fokusuar, imagjinoni që tema tani është nëse dorëheqja do të pranohet apo jo. Dhe dorëheqja duhet të jetë një akt moral i dhënë nga një zyrtar në një situatë të caktuar kur ai është i sigurt se ka një ndërgjegje të pastër. Për shkak të atyre dorëheqjeve, nuk flitet për atë që ndodhi në Tetovë, si ndodhi, si të ndihmohen familjet, si të rikthehet besimi i njerëzve në spitale dhe objekte të tjera shëndetësore.

“Dorëheqja është një akt moral, dhe nuk duhet të diskutohet, dhe dorëheqja duhet të pranohet nëse jepet dhe ec përpara”, tha Taravari.

Taravari vuri në dukje se për fat të keq ka 14 pacientë të vdekur, pra 14 tragjedi, 14 familje në zi.

T F

nga kategoria