Sony mund ta kthejë një banane në një kontrollues të PlayStation

e postuar më at 23:40
175 0

Sony ka patentuar një sistem që shndërron objektet e përditshme në lojëra.

Sony ka siguruar një patentë të pazakontë për PlayStation-in e saj. Sistemi bën të mundur përdorimin e objekteve të përditshme (“pajisje jo-elektronike”) të tilla si një banane në vend të kontrolluesit të rregullt.

Ata duhet të jenë në gjendje të përdoren “me çmim të ulët dhe thjesht” për lojëra video. Patenta u zbulua për herë të parë nga gamesindustry.biz.

Sado që të duket e çuditshme, teknologjia që qëndron pas saj nuk është absurde.

Një aparat fotografik supozohet të skanojë dhe gjurmojë objekte “jo të ndritshme, pasive” dhe më pas t’u japë atyre një funksion. Banania mbahet në kamera, sistemi e njeh atë dhe shpërndan butonat PlayStation në objekt.

Kontrolluesi i bananes mund të funksionojë si një levë ose si një shtesë për të zotëruar disa pjesë në lojë. Kamera duhet gjithashtu të jetë në gjendje të kapë disa objekte në të njëjtën kohë.

Nëse dëshironi të luani në multiplayer dhe nuk keni mjaft kontrollues në shtëpi ose kontrolluesi juaj është i dëmtuar, të paktën mund ta përdorni këtë si një zgjidhje afatshkurtër.

nga kategoria

WhatsApp sfidon Zoom dhe Skype

Posted by - 07/03/2021 0
Kompania “WhatsApp” sfidon kompanitë “Zoom” dhe “Skype” duke realizuar telefonata dhe video thirrje të disponueshme edhe në versionin për kompjuterat,…