Skandali me pasaportat – Zaev: MPB duhet të shpërblehet për zbardhjen e rastit

e postuar më at 14:55
99 0

Kur dikush zbulon, mëson dhe përpunon në mënyrë aktive krimin, ai duhet të shpërblehet, jo të mbahet përgjegjës. Këto janë vlerat kudo në botë, si dhe në vendin tonë, tha sot kryeministri Zoran Zaev lidhur me atë nëse dhe kur do të kërkojë përgjegjësi për aferën me pasaporta, duke pasur parasysh që opozita e përmend drejtpërdrejt atë si të përfshirë së bashku me ministrin Oliver Spasovski.

I pyetur nga gazetarët se kush do të shpërblehet për këtë veprim dhe nëse ai dhe Spasovski siguruan logjistikë për mafiozët dhe kartelet e drogës siç akuzohen nga VMRO-DPMNE, kryeministri Zaev iu referua për detaje ministrit Spasovski, i cili, siç tha ai, u përpoq ta informonte atë rregullisht, megjithëse përqendrimi i tij është përgjithësisht tek pandemia.

Spasovski, tha Zaev, dha detaje transparente për të gjitha të dhënat.

“Nuk mund të paragjykoj një përgjigje specifike për një pyetje të tillë dhe ju duhet ta pyesni ministrin Oliver Spasovski”, tha kryeministri Zaev.

Ai kujtoi se ky është një aktivitet disa mujor që po bëhet me Interpol, me qendrën rajonale nga SHBA-ja në atë zonë dhe partnerë të tjerë ndërkombëtarë, në mënyrë që të parandalohen dhe ndëshkohen veprime të tilla.

“Personat të cilët janë sjellë para gjykatës dhe u është përcaktuar masa e paraburgimit, janë identifikuar, të paktën përmes 214 shtetësive, gjatë gjithë kësaj periudhe, me numra fiktivë amë dhe analiza është bërë, dokumentuar, dëshmuar dhe proceduar me sukses para gjykatave”, tha Zaev dhe vlerësoi se veprimi i MPB është zbatuar me sukses.

I pyetur nëse disa nga të dyshuarit ishin takuar me disa nga partnerët e koalicionit ose LSDM-në, kryeministri Zaev sqaroi se askush nuk mund të dinte nëse dikush ishte i dyshuar për diçka, nëse dikush punonte në prapaskenë në pasaporta të paligjshme ose të ngjashme dhe prandaj nuk shoh asnjë faj për këtë.

“Jam i njohur se cili nga kolegët nga partitë partnere ka pasur takim me kërkesën e tij nëpër çarshi dhe gjetkë dhe askush nuk mund të thotë se ata janë fajtorë për këtë shkak”, tha Zaev

nga kategoria