Shtyerja e regjistrimit uli në mënyrë drastike interesimin e diasporës për regjistrim

e postuar më at 20:50
108 0

Vetëm 697 mërgimtarë janë regjistruan brenda 24 orëve të kaluara në aplikacionin online të Entit Shtetëror të Statistikave, shkruan Smart News TV.

Numri i përgjithshëm i shtetasve të regjistruar që jetojnë jashtë ose qëndrojnë për një periudhë më shumë se një vit është 178,572 persona … Sipas ndryshimeve të fundit ligjore të Ligjit për Regjistrim, që kaluan para pak çasshtes në Kuvend, regjistrimi i diasporës filloi në 1 mars dhe është planifikuar të zgjas deri në fund të shtatorit.

Sipas marrëveshjes politike të drejtuesve të LSDM dhe VMRO-DPMNE, erdhi deri te këto ndryshime ligjore të cilat i votuan edhe dy subjektet politike shqiptare, BDI dhe BESA dhe regjistrimi në vend do të shtyhet deri në shtator, por regjistrimi në diasporë zgjat pa ndërprerje deri në fund të regjistrimit. Smart News TV

nga kategoria