SHBA-ja do të dërgoj 200 trupa ushtarake në Kosovë këtë javë

e postuar më at 12:15
6 0

Batalioni i Parë, Këmbësoria 149 do të vendoset këtë javë.

Mbikëqyrësi tha se njësitë nga Barbourville, Middlesboro dhe Ravenna do të përbëjnë “Task Force Mountain Warrior”, për të ofruar operacione sigurie në të gjithë rajonin.

Njësitë do të drejtohen nga Nënkoloneli Jason Mendez dhe Komandanti Major Will Long, raporton FOX56.

Garda njoftoi më parë se anëtarët e Policisë Ushtarake 438 do të vendosen gjithashtu në Kosovë këtë javë.

Shtetet e Bashkuara po dërgojnë trupa për të normalizuar marrëdhëniet e Kosovës me Serbinë, për të forcuar sundimin e ligjit dhe për të promovuar rritjen ekonomike dhe sigurinë.

A M

nga kategoria