RMV, mbi 1.000 të hospitalizuar me Covid-19

e postuar më at 21:31
179 0
Në repartet infektive në Shkup dhe në spitalet në qytete të tjera, 1040 pacientë me Covid-19 po trajtohen dhe ka rreth 370 shtretër spitalor të zbrazët në qendrat Covid, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Në 24 orët e kaluara, 31 pacientë janë shtruar në spital në Qendrat Covid në Shkup për shkak të ndërlikimeve të koronavirusit. Një total prej 436 personash të dyshuar dhe të konfirmuar për Covid-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet. Shumë pacientë janë në mbështetje të oksigjenit. Në 24 orët e kaluara, një total prej 604 pacientësh pozitivë dhe të dyshuar për koronavirus janë raportuar të trajtohen në qendrat spitalore në qytete të tjera. Për shkak të numrit në rritje të pacientëve që kanë nevojë për shtrim në spital, qendrat e Klinikës së Nefrologjisë, Klinika e Gastroenterohepatologjisë, Klinika për Sëmundjet e Syve dhe qendra e Klinikës për Vesh, Hundë dhe Fyt janë hapur dhe po funksionojnë. Në 24 orët e fundit, kishte 23 pranime në Klinikat e Brendshme. Kishte gjashtë pacientë të pranuar në qendrën kovid në “8 Shtatori” dhe dy u pranuan dje në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Asnjë pacient i ri nuk u pranua në Kozle. Në 24 orët e kaluara, 28 pacientë të shëruar janë lëshuar në shtëpi. Për momentin, 199 pacientë po trajtohen në qendrën e Klinikave të Brendshme. Janë gjithsej 73 pacientë në GKG “8 Shtatori”, dhe ka 131 pacientë në Klinikën për Sëmundje Infektive, ndërsa ka 29 pacientë në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive në Fëmijët Kozle. Janë katër pacientë kovid pozitivë të shtruar në GAK. Numri i pranimeve në ditët e kaluara është rritur dhe këtë mëngjes deri në orën 8 kishte 50 vende të lira pune, dhe pritet që gjatë ditës pas ekzaminimeve të pacientëve të rikuperuar, vendet e lira të lira të lirohen ende. Të gjitha repartet infektive kanë furnizim me oksigjen dhe mund të kujdesen për pacientët që kanë nevojë për mbështetje të oksigjenit. 60 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë ndaj Covid-19 u shtruan në spital në Manastir. 37 pacientë janë të shtruar në spitalin e Shtipit. Ka 20 pacientë në Departamentin e Sëmundjeve Infektive në Tetovë, 47 pacientë janë duke u trajtuar në Veles, dhe 100 pacientë në Kumanovë janë pozitivë dhe dyshues ndaj Kovid-19. 75 pacientë u shtruan në spitalin në Ohër, 96 në Prilep, 28 në Gostivar dhe 19 në Strugë. 29 pacientë u shtruan në spital në Strumicë, shtatë në Koçan, shtatë në Kërçovë, 64 në Kavadar dhe 15 në Gjevgjeli. Gjatë ditës, bëhen shkarkime për pacientët e shëruar, të cilat do të lirojnë shtretër shtesë. Përndryshe, të gjitha repartet e spitaleve klinike kanë pajisje për furnizimin me oksigjen. Ministria ka një pasqyrë të situatës me objektet dhe nëse është e nevojshme, repartet do të zgjerohen më tej, thuhet në deklaratë. Smart News TV

J X

nga kategoria

pg slot