Rekord i ri: Elon Musk shton 25 miliardë dollarë në pasurinë e tij në një ditë të vetme

178 0

Pasuria e Elon Musk sapo është rritur në 174 miliardë dollarë, sipas renditjes së miliarderëve të Bloomberg.

Ajo u rrit 25.1 miliardë dollarë vetëm këtë të martë (9), me mbivlerësimin e aksioneve të Tesla, kompania e tij e makinave elektrike.

Ky ishte pasurimi më i madh i Musk në një ditë të vetme deri më sot. Tani ai është më afër Jeff Bezos, CEO i Amazon, personi aktual më i pasur në botë, i cili grumbullon 180 miliardë dollarë. Pasuria e Bezos u rrit “vetëm” 6 miliardë dollarë, me një rritje gati 4% të aksioneve të Amazon.

Pas shumë rëniesh, aksionet e Tesla u vlerësuan rreth 19.64%, në 673.58 dollarë – rritja më e madhe në më shumë se një vit, duke shtuar më shumë se 100 miliardë dollarë në vlerën e prodhuesit të automjeteve.

 

Shefi dhe themeluesi i kompanisë, Musk është gjithashtu pronar i pothuajse një të katërtës së kompanisë: ai zotëron 241 milionë nga afërsisht 960 milionë aksione në dispozicion.

Gjatë vitit 2021, një kohë e paqëndrueshme në bursë, midis humbjeve dhe fitimeve, Tesla grumbullon një rritje prej 4.35 miliardë dollarësh. Në janar, pasuria e Elon Musk ishte me vlerë 210 miliardë dollarë. Pasuria e Bezos ra 10.3 miliardë dollarë në të njëjtën periudhë.

Viti i kaluar ka qenë sfidues për miliarderët e teknologjisë. Kompanitë dukej se përfitonin nga pandemia – edhe kështu, rezervat e shumë prej tyre ranë.

Çmimi i aksioneve të Tesla-s është i lidhur gjithashtu me Bitcoin, pasi kompania bleu 1.5 miliardë dollarë prej tyre në janar.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

pg slot