Reformat në administratë, premtim i ri për riorganizimin e institucioneve

e postuar më at 07:18
75 0

Edhe një premtim i ri për riorganizim të institucioneve shtetërore, teksa kjo reformë e administratës publike është pjesë e Agjendës “Evropa në shtëpi”. Këtë herë ekzekutivi parashikon që deri në fund të vitit, ta finalizojë ligjin e ri për organizim të administratës publike, i cili do të duhet të kalojë fazën e debatit publik, miratimit në Kuvend dhe harmonizimin e ligjeve të tjera që kryqëzohen me të. I pari i Ministrisë së ngarkuar me këtë detyrë, Jeton Shaqiri thotë se reforma do të jetësohet deri në 2024-tën.

“Me dorëzimin e raporteve, që nuk besoj të kemi vonesë, deri në fund të muajit mars. Kur të dorëzohet raporti integral na pret muaji prill dhe fazat tjera, kur do të fillojmë me krijimin e Ligjit për organizimin e organeve të administratës shtetërore. Ky ligj është i rëndësishëm dhe nuk mund ta parashikoj debatin i cili mund të ndodhë mes subjekteve të pozitës dhe opozitës. Unë shpresoj, e kemi brenda mandatit për vitin 2020-2024”, tha Jeton Shaqiri, Ministri i Shoqërisë Informatike.

J X

nga kategoria