Qeveria e RMV-së: Përmes një fushate informimi ne do të edukojmë popullatën të vaksinohen

e postuar më at 21:39
169 0

Qeveria sot vendosi të zhvillojë një fushatë arsimore dhe informuese me interes të jashtëzakonshëm publik për mbrojtjen dhe imunizimin e popullatës kundër Covid-19 dhe udhëzoi Sekretariatin e Përgjithshëm brenda 15 ditëve në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Departamentin e Marrëdhënieve me Publikun e Qeverisë për të të kryejë prokurimin publik për zgjedhjen e një zgjidhjeje ideore dhe krijuese dhe për realizimin e fushatës.

Në planifikimin dhe zbatimin e fushatës së informacionit, thonë nga shtypi, Qeveria do të punojë në mënyrë transparente dhe të përgjegjshme për të siguruar një nivel të lartë të informacionit, vetëdijes, motivimit dhe pjesëmarrjes së qytetarëve në trajtimin e Covid-19 dhe pranimin e imunizimit.

Qeveria gjithashtu do të zhvillojë një fushatë arsimore dhe informuese me interes publik në luftën kundër korrupsionit, duke filluar nga vlerësimi se është me rëndësi të veçantë për qytetarët dhe administratën shtetërore që të mobilizohen në sigurimin e mekanizmave të mbrojtjes dhe rezistencës ndaj korrupsionit, i cili shkatërron shoqërinë në të gjitha bazat.

Informacioni i miratuar në seancë thekson se komunikimi në fushatat arsimore do të jetë i rëndësishëm dhe i lidhur me çështjet me interes më të lartë të qytetarëve, objektivë, informues dhe të paanshëm dhe pa prejardhje politike-ideologjike.

nga kategoria

pg slot