Prokuroria konfirmoi: Kamçev planifikonte të arratiset, andaj u burgos

e postuar më at 12:15
94 0

Prokuroria Publike konfirmoi këtë pasdite se bazuar në informacionin nga Agjencia e Sigurisë Kombëtare se Jordan Kamçev po përgatitet të arratiset, për të është kërkuar paraburgim prej 30 ditësh.

– Sot në mëngjes, bazuar në gjetjet e Agjencisë së Sigurisë Kombëtare se Jordan Kamçev po përgatitet të ikë, Ministria e Brendshme e privon atë nga liria. Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, brenda kompetencave të saj, paraqiti Propozim për caktimin e masës së paraburgimit në Gjykatën Themelore Penale – Shkup. Gjyqtari i procedurës paraprake e pranoi propozimin dhe urdhëroi që i dyshuari të mbahet në paraburgim për 30 ditë.

Kamçev është një nga gjashtë të dyshuarit për të cilët në tetor të vitit të kaluar Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit lëshoi ​​një Urdhër për kryerjen e një hetimi për shkak të dyshimit të arsyeshëm se ata kishin kryer një krim – Pastrimi i parave dhe të ardhurat e tjera të krimit nën Art .273 të Kodit Penal.

Ish-kryeministri Nikola Gruevski, siç sqarohet nga Prokurori Publik, përvetësoi në mënyrë të paligjshme të paktën 1.3 milion euro nga donacionet për VMRO-DPMNE ndërsa ishte kryetar i partisë dhe me ato para bleu parcela toke në Vodno. Gruevski u ndihmua në pastrimin e parave të fituara në mënyrë të paligjshme nga Mijalkov dhe Kamçev, të cilët janë të dyshuarit e dytë dhe të katërt. I dyshuari i tretë është Risto Novacevski.

Sipas hetimit, në periudhën nga viti 2006 deri në vitin 2012, Gruevski personalisht mori pjesë të donacioneve për financimin e partisë dhe nuk i tregoi ato si donacione të marra në raportet financiare të partisë, duke përvetësuar të paktën 1,300,360 euro ose 79,972,140.00 denarë. Në periudhën nga tetori 2012 deri në shtator 2013, ai i futi ato para në qarkullim duke blerë tokë ndërtimi në Vodno përmes një kompanie nga Belize. Drejtues i kësaj kompanie ishte kumbari Novaçevski. Paratë nga donacionet u transferuan në llogarinë e ndërmarrjes, pas së cilës Novaçevski i pagoi me ato para pronarëve të tokës për të fshehur burimin dhe pronarin e vërtetë të tokës me një sipërfaqe totale prej 11 mijë metra katrorë.

Nëna e Orçes, Ratka Kamçeva dhe Nenad Josifovic ishin gjithashtu të përfshirç në blerjen e parcelave në Vodno.

nga kategoria