Popovski: Do të vijë dita kur duhet të importojmë fuqi punëtore nga Lindja e Mesme ose Afrika

e postuar më at 23:23
172 0

Për njëzet vjet, Maqedonia mund të përballet me nevojë të madhe për import të fuqisë punëtore, është shprehur profesori universitar Nikolla Popovski në emisionin “Magazina Ekonomike”. Ai thotë se kur gjeneratat e lindura midis 1975 dhe 1980, për shembull, të dalin në pension, do të krijohen më shumë vende pune sesa do të fuqi punëtore.

“Personat e lindur midis viteve ’75 dhe ’80 do të dalin në pension në vitet 2040-2045. Ata janë 30,000. Dhe pothuajse të gjithë tani janë të punësuar. Kur të largohen, ata do të lënë 30,000 vende pune. Brezat që do të duhet të mbushin, janë brezat e lindur në vitin 2020. Sot 15,000 – 20,000 lindin në vit. Pa shpërngulje! Ne do të përballemi me nevojë të jashtëzakonshme për të importuar fuqi punëtore. Duke qenë se jemi prapa në zhvillim, askush nga Shqipëria, Bosnja, Bullgaria, Rumania nuk do të vijë tek ne…ata do të shkojnë te ato më të zhvilluarat. “Fuqia jonë e punës do të vijë nga Lindja e Mesme ose Afrika … ai proces tashmë po ndodh në Evropë,” shprehet Popovski.

nga kategoria

pg slot