Në vend të tre kilometrave, lojrat e fatit do të lagrohen vetëm 500 metra nga shkollat

e postuar më at 21:39
135 0

Bastoret sportive 500 metra larg nga shkollat fillore dhe të mesme dhe licenca më të shtrenjta. Ndryshimet e propozuara në Ligjin për Lojërat e Fatit janë publikuar në ENER, përcjell FLAKA.

Basoret do të duhet të paraqesin një dokument që provon distancën prej gjysmë kilometri nga shkollat ​​që mund të arrihet me mënyrën më të shkurtër të sigurt.

Për marrjen e licencës, në vend të 105,000 eurove, do të paguhen 125,000 euro. Me licencën, kompanitë do të kenë të drejtën të hapin maksimumi 25 pika pagese, dhe për secilën pasuese do të duhet të paguajnë edhe 5,000 euro shtesë.

Për organizimin e lojërave elektronike të fatit, organizatori paguan një tarifë në vlerë prej 70 euro për terminal, në vend të 30 si më parë. Për organizimin e lojërave të lotarisë, shteti do të paguhet 6, në vend të 4 përqind, të të ardhurave nga totali pagesave.

Një licencë për organizimin e lojërave të fatit online mund të merret vetëm nëse operatori ka një kapital bazë prej 500,000 euro, në vend të vetëm 40,000 euro siç është kërkesa aktuale.

Ndryshimet e propozuara duhet të hyjnë në Qeveri deri më 30 Qershor.

Asociacioni i bastoreve sportive thotë se ata kanë parë ndryshimet e propozuara, por deri më tani nuk kanë formuar një pozicion të përbashkët. Ekipi ligjor të ABSM do të shqyrtojë këtë fundjavë dhe të gjitha vërejtjet do të publikohen të hënën. Ndërsa ndryshimet ishin duke u përgatitur, ABSM ishte me zë të lartë edhe kundër ndryshimeve të tilla, sepse ata besojnë se ndryshime të tilla do të shuajnë një industri që çdo vit sjell një hyrje prej 280 milion euro në thesarin e shtetit.

J X

nga kategoria