Në kovid-qendrat 1.720 persona të hospitalizuar, rreth 240 shtretër të lirë

156 0

Gjithsej 1.720 pacientë pozitivë dhe të dyshuar ndaj Kovid-19 po mjekohen në repartet infektive në vend dhe ka rreth 240 shtretër spitalor të zbrazët në kovid-qendrat.

Siç kumtoi sot Ministria e Shëndetësisë, në 24 orët e kaluara, 87 pacientë të rinj janë shtruar në spital në kovid-qendrat në Shkup për shkak të ndërlikimeve të koronavirusit. Gjithsej 686 persona të dyshuar dhe të konfirmuar ndaj Kovid-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet.

Në 24 orët e fundit, ka pasur 45 pranime në klinikat Interne dhe Kirurgjike. Në kovid-qendrën në SPQ “8 Shtatori” – Shkup kishte 20 pacientë të pranuar dhe 11 u pranuan dje në klinikën e Sëmundjeve Infektive. Asnjë pacient i ri nuk u pranua në Kozle dhe dy pacientë u pranuan në klinikën e Pediatrisë.

Në 24 orët e kaluara, 68 pacientë të shëruar janë lëshuar në shtëpi.

Sipas raporteve të spitaleve që arrijnë në Ministrinë e Shëndetësisë në baza ditore, 99 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për Kovid-19 janë të shtruar në spitalin në Manastir. 82 pacientë janë të shtruar në spitalin e Shtipit. Ndërsa janë 52 pacientë në repartin e Sëmundjeve Infektive në Tetovë, 89 pacientë janë duke u trajtuar në Veles, dhe 173 pacientë pozitivë dhe të dyshuar ndaj Kovid-19 në Kumanovë. Qendra kovide në Ohër ka shtruar në spital 110 pacientë, në Prilep 127, në qendrën kovide në Gostivar 42 dhe në Strugë 14 pacientë. 87 pacientë u shtruan në spital në Strumicë, 36 në Koçani, 23 në Kërçovë, 79 në Kavadar dhe 21 në Gjevgjeli, pozitivë dhe dyshues ndaj koronavirusit.

Ministria përkatëse thekson se gjatë ditës, bëhen lirime për pacientët e shëruar, të cilat do të lirojnë shtretër shtesë. Të gjitha repartet e spitaleve klinike kanë spitale që kanë qasje në oksigjen dhe nëse është e nevojshme, repartet do të zgjerohen edhe më tej.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

pg slot