Ndërmjetësimi i vaksinave për Bosnjë, RMV: Paratë do t’i marr pas dorëzimit

e postuar më at 18:08
185 0

Medimpex siguroi gjysmë milioni doza të vaksinës Sputnik V të porositura nga Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës përmes Nikola Lakusiç në Zvicër.

Lakusic ofroi një marrëveshje agjensie, të lidhur me Fondin Rus të Investimeve, ndërsa për Al Jazeera, ai tha se, përveç Bosnjës dhe Hercegovinës, ai gjithashtu ndërmjetëson në prokurimin e vaksinave për Algjerinë, Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë, transmeton News33.

“Unë u deklarova përmes kompanisë Medimpex, e cila mori pjesë në tenderin e tretë për prokurimin e vaksinave dhe fitoi ligjërisht me ofertën më të mirë, me një kontratë agjencie të vlefshme për gjashtë muaj, deri në korrik të këtij viti,” tha Lakusic.

Lakusiç konfirmoi kushtet nga kontrata, sipas të cilave ai pranoi për pagesë të njëpasnjëshme. Paratë do të merren vetëm pas mbërritjes së vaksinave të dorëzuara.

Ai gjithashtu mohoi pretendimet e disa mediave se prokurimi është bërë përmes një kompanie të dyshimtë nga Zvicra.

“Kompania nga Zvicra për të cilën mendojnë se është pjes për prokurimin e vaksinave Sputnik V për BiH, unë nuk jam as pronar dhe as punonjësi i saj,” shtoi Lakusiç.

Sidoqoftë, edhe pse Lakusiç distancohet nga kompania Allianz Swiss Trade nga Zvicra, e cili dyshohet se nuk ekziston as në regjistrin tregtar as në gjykatën në Zvicër, Al Jazeera posedon dokument që i dërgoi Qeverisë së FBiH dhe në të cilën ai ofron ndërmjetësim në prokurimin e vaksinave në emër të Allianz Swiss Trade.

“Ne përmes kësaj ofrojmë të sigurojmë prokurim urgjent të 400,000 dozave të vaksinës ruse Sputnik V,dhe, nëse është e nevojshme, shumë më tepër,në përputhje me logjistikën, magazinimin dhe kushtet e nevojshme për vaksinimin e popullatës së Bosnjë dhe Hercegovinës “, thuhet ndër të tjera në këtë dokument.

Njeriu me dosje në Serbi është i vetmi që mund të garantojë vaksinat për FBiH

I pyetur për të sqaruar problemet që ai ka me gjyqësorin serb, Lakusic tha: “Unë kam një problem me autoritetet në Serbi që po vazhdon për pesë vjet, ku unë po provoj pafajësinë time me të gjitha dëshmit “.

Sipas raporteve të mediave, Nikola Lakušić, një shtetas serb me një adresë në Zvicër, ka qenë i lidhur me aktivitete kriminale, prandaj ai ka një dosje në Ministrinë e Brendshme të Serbisë.
Burime të Al Jazeera nga Qeveria e Federatës së BiH konfirmuan se është Nikolla Lakusiç ai që ka probleme me gjyqësorin serb, por në të njëjtën kohë Lakusiç është i vetmi që ka marrëveshje me Fondin Rus të Investimeve mbi përfaqësimin që garanton shpërndarjen e vaksinës Sputnik V.Kjo është arsyeja pse ai mund të garantojë sasitë e Sputnik V që të tjerët nuk mundën “, shpjeguan burimet e Al Jazeera.

nga kategoria