Moment historik: Helikopteri i NASA-s i reziston ngricës në Mars

e postuar më at 10:18
117 0

Helikopteri Ingenuity rezistoi natën e tij të parë në sipërfaqen e grirë të Marsit. Ky është një moment historik në udhëtimin e rotorcraft përpara fluturimit të tij të parë historik.

Krateri Jezero, vendi aktual i roverit Perseverance dhe helikopterit Ingenuity në Mars, mund të përjetojë temperatura deri në -130 gradë Fahrenheit (-54.4 gradë celsius).

Kjo është një temperaturë mjaft e ulët që mund të dëmtojë sistemin elektrik dhe baterinë e helikopterit.

Helikopteri, i rëndë 4 kg, u nda më 3 prill nga roveri dhe është hera e parë që qëndron i vetëm në Mars.

Kur Ingenuity të fluturojë, që mund të ndodhë më 11 prill, do të jetë fluturimi i parë i mundësuar dhe i kontrolluar në një planet tjetër.

Image

nga kategoria