Mickoski kërkon referendum, zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe presidenciale në të njëjtën ditë

e postuar më at 21:21
45 0

Unioni i Veteranëve të VMRO-DPMNE-së është i sapoformuar, por përmban pjekurinë, diturinë dhe traditën që duhet ta udhëheq VMRO-DPMNE-në nëpër të gjitha stuhitë dhe sprovat, deklaroi kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, në Konferencën e Parë Vjetore “Unioni i Veteranëve të VMRO-DPMNE-së”, që u mbajt sot pasdite në fshatin Demirhisar të Smilevës, përcjell FLAKA.

Mickoski në takimin me titull “Duke mbajtur traditën, krijojmë të ardhmen”, theksoi se është e mençur të dëgjohen “kokat e bardha”, njerëzit e mençur që duruan goditjet më të forta të komunizmit dhe që ishin dëshmitarë, bashkëkohës, por edhe pionierë të një shteti të pavarur dhe sovran.

“Është mençuri t’i kesh pranë vetes këta njerëz dhe të përdorësh përvojën e tyre jetësore dhe politike. Gjithmonë do të frymëzohem nga energjia dhe dëshira e tyre e pashuar për të luftuar për nënën tonë të përbashkët Maqedoninë. Do të thosha dashuri atërore, e sinqertë dhe e zjarrtë për letrat e shenjta VMRO-ja”, theksoi Mickoski.

Kryetari i VMRO DPMNE-së në takimin në Smilevë ka rikujtuar se ka qenë ideja e tij themelimi i Unionit të Veteranëve, i cili është realizuar me Statutin e ri të partisë.

“Angazhimi ynë është të ruajmë traditën – të ndërtojmë të ardhmen. Tradita është një sistem vlerash që i kanë rezistuar goditjeve më të forta themeleve. Dhe pjesë e atyre fondacioneve është edhe Smileva e famshme, djepi i njërit prej djemve më të fortë maqedonas, një prej themeluesve të VMRO-së dhe sekretarit të parë të përgjithshëm Damjan Gruev. Lufta për vlera, liri, sovranitet dhe atdhe është një zinxhir që lidh periudha, kohëra, disfata dhe fitore, njerëz të bashkuar, lidhje në njëri-tjetrin që së bashku formojnë një zinxhir të fortë që nëse mbijeton do të thotë se kauza ka qenë e drejtë dhe e drejtë”, Mickoski tha ndër të tjera.

Para anëtarëve të VMRO-DPMNE-së dhe mysafirëve në tubimin partiak në Smilevë, kryetari i partisë Mickoski tha se është koha për të luftuar padrejtësitë.

“Në një tundim të tillë jemi sot kur populli duhet të vendosë në referendum nëse është pro apo kundër Marrëveshjes me Bullgarinë, për heqjen apo miratimin e asimilimit kombëtar. Marrëveshja e miqësisë dhe bashkëpunimit me Bullgarinë është burimi, themeli mbi të cilin shteti bullgar e ndërton politikën e tij të ngurtë dhe negative ndaj Maqedonisë sonë”, theksoi Mickoski dhe kërkoi mobilizimin maksimal të anëtarësimit për suksesin e referendumit të shpallur të iniciuar nga VMRO-DPMNE.

Në takimin në Smilevë, kryetari i VMRO DPMNE-së, Hristijan Mickoski, kërkoi mbajtjen e tri zgjedhjeve, përkatësisht referendumin, zgjedhjet e parakohshme parlamentare dhe zgjedhjet e parakohshme presidenciale. FLAKA

J X

nga kategoria

pg slot