Mërgata alarmon për pasaportat e skaduara, nuk mund t’i rinovojnë as me postë

165 0

Qytetarët e RMV janë mbërthyer nëpër botë pa pasaporta, sepse afati i tyre ka skaduar, dhe ata nuk mund të marrin të reja, as të vazhdojnë të vjetrat. Procedura tashmë komplekse tani është e komplikuar edhe më tej nga pandemia, dhe njerëzit tanë, veçanërisht në vendet jashtë shtetit, ankohen se ata kanë qenë pa dokumente identifikimi për muaj. Si rezultat, ata nuk janë në gjendje të marrin viza pune, ose të studiojnë, të marrin trajtim mjekësor ose të udhëtojnë. Dhe Sasho Kralj nga Manastiri, i cili jeton në Dallas, në shtetin amerikan të Teksasit, është gjithnjë e më i sigurt se do të mbetet pa pasaportë, sepse vlefshmëria e tij është gati të skadojë.

Megjithëse ai aplikoi 8 muaj më parë, procedura nuk ka filluar fare, dhe nuk ka asnjë përgjigje as nga konsullata, as nga Ministritë e Brendshme dhe të Punëve të Jashtme, ku ai dërgoi disa email.

Ministri i Jashtëm Bujar Osmani thotë se procesi ishte bllokuar, por pasi ai mori detyrën ka aktivizuar 15 ekipe mobile në të gjithë botën që fotografuan më shumë se 7,000 qytetarë që aplikuan për pasaporta. Ai thotë se ka probleme në vetëm disa vende, por mohon se ky është një fenomen masiv dhe njofton ndryshime ligjore që do të vlejnë pasaportat deri në fund të vitit.

Njerëzit tanë në diasporë thonë se jo vetëm gjatë pandemisë, procedura është jashtëzakonisht e ndërlikuar dhe në kushte normale, për shkak të së cilës Helena Roza nga RMV e cila jeton në Zelandën e Re tashmë ka paraqitur një peticion për të thjeshtuar procedurat./ Smart News TV

Për qytetarët në diasporë, zgjatja e afatit të dokumenteve të udhëtimit deri në fund të vitit nuk është zgjidhje, sepse mund të përballen përsëri me të njëjtat probleme, nëse vazhdon pandemia.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

pg slot