Mehmedoviq: Nëse duam rezultate efektive na duhet mbyllje e plotë për 5 ose 7 javë

e postuar më at 20:16
114 0

“Shëndeti publik është i mbipopulluar dhe problemet lindin kur një kategori e caktuar e qytetarëve nuk kanë financa dhe kërkojnë shërbime në spitalet private. Për shkak të kësaj, shumë spitale private bëjnë fitime në kurrizin e qytetarëve të cilët nuk kanë para të mjaftueshme dhe marrin shtëpi, apartamente në mënyrë që ata të mund të paguajnë për trajtimin e tyre ose të marrin një shtrat”, tha mjeku Zlate Mehmedoviq, i cili punon në qendra Covid.

Sipas këtyre masave janë të pasuksesshme dhe nëse duam të kemi rezultate efektive, na duhet bllokim i plotë që do të zbatohet në një periudhë prej 5 deri në 7 javë.

“Kjo duhet të sigurojë një sistem efikas, në të cilin do të zvogëlohet numri i rasteve të reja, ndërsa pastaj mund të mendojmë për relaksim”, tha Mehmedoviq./Telegrafi

nga kategoria