MEGA SKANDAL I RI: Qytetarëve iu vodhën 7 milionë euro të reja duke shitur ENERGJI

e postuar më at 09:39
144 0

Qeveria e LSDM-së dhe BDI-së krijoi një sistem për shitjen e lirë të rrymës, të prodhuar në Maqedoni, përmes kompanive familjare të zyrtarëve të tyre dhe në të njëjtën kohë nuk e paguan MEPSO-n për atë rrymë, gjegjësisht vodhën drejtpërdrejt miliona euro rrymë. nga shteti.

Përkatësisht, kompania “U Power”, një nga pronarët e së cilës është djali i ish-zëvendëskryeministrit Musa Xhaferi, ka shitur rrymë jashtë vendit, të cilën e kanë marrë nga MEPSO, gjegjësisht nga shteti i Maqedonisë, por asnjëherë nuk e kanë paguar. , për të cilat kanë fituar miliona e miliona euro, të cilat duhet të jenë në dispozicion të qytetarëve.

Në këtë mënyrë bukvalisht u vodhën miliona euro nga xhepat e popullit dhe u lanë të shpenzohen për djemtë e qeveritarëve. Këtë e kanë mundësuar drejtorët kriminalë të MEPSO-s, të emëruar nga LSDM dhe BDI, pra Zaev dhe Ahmeti.

Për të mbuluar krimin, MEPSO dyshohet se ka aktivizuar garancinë bankare dhe depozitën e kompanisë nga e cila nuk kanë mbledhur as 7.6 milionë euro borxh dhe për të fshehur sytë i kanë kthyer vetëm 600 mijë euro ose 7 milionë. euro para publike i mbetën kompanisë.

Bëhet fjalë për faturat e energjisë elektrike të balancuar të MEPSO-s, të cilën “U Power” e përdorte për të mos siguruar energji elektrike për klientët e saj nga bursat, ku çmimi i energjisë elektrike ishte disa herë më i lartë. Kompania ka përfunduar në recepsion, por meqë garancia është më e vogël se borxhi, edhe MEPSO ka nisur procedurat gjyqësore. Garancia e “U Power” ishte një depozitë prej 587 mijë euro dhe një garanci bankare prej 41 mijë e 397 eurosh, njoftuan mediat në momentin e skandalit.

Tashmë është më se e qartë pse operacioni i “U Power” u vu nën sferën e RKE dhe pse Arianit Xhaferi sulmoi kryetarin e RKE Marko Bislimoski. A është heqja e licencës së kompanisë thjesht largim nga përgjegjësia për këtë mega krim? pyet portali MKDdenes.mk

SH.A. MEPSO në mars e ndërpreu Marrëveshjen për përgjegjësinë e bilancit, mori vendim për aktivizimin e garancisë bankare në vlerë prej 2.545.955 denarë dhe mbajtjen e depozitës në vlerë prej 36.101.013 denarë të siguruar nga U POWER si siguri financiare në bazë të marrëveshjes për përgjegjësinë e bilancit. . Meqenëse shuma e sigurimit financiar nuk ishte e mjaftueshme për shlyerjen e borxhit, AD MEPSO ka iniciuar procedurat përkatëse gjyqësore. Nga sot, borxhi i përgjithshëm i U Power është 467.536.223 denarë – përgjigjen nga MEPSO.

/MKDDenes.mk

J X

nga kategoria

pg slot