Marsi është muaji më i errët që nga fillimi i pandemisë së koronës në vend

e postuar më at 20:51
130 0
  1. 654 familje janë veshur me të zeza vetëm në 31 ditët e fundit të vitit. Pra, shumë viktima të virusit corona u regjistruan vetëm në Mars, që është 21 përqind e numrit të përgjithshëm të vdekjeve që nga fillimi i pandemisë, e cila sipas Ministrisë së Shëndetësisë është 3781 persona, përcjell FLAKA.

Tre nga të vdekurit janë mes moshës 20 dhe 29 vjeç, dhjetë janë midis moshës 30 dhe 39 dhe njëzet janë midis moshës 40 dhe 49. Shumica e të rinjve që humbën betejën me virusin janë ditët e fundit.

Vetëm dje, vdiqën dy nëna, të moshës 33 dhe 34 vjeç, nga të cilat nëna nga Dellçevoja lindi një fëmijë të shëndetshëm. I porsalinduri i të ndjerës nga Shkupi është ende në kujdes intensiv sepse ka lindur 10 javë para kohe, është në gjendje të rëndë dhe në një aparat respirator.

Nëse shikoni statistikat e Institutit të Shëndetit Publik gjatë 4 javëve në Mars, ka rritje të konsiderueshme të vdekjeve. Nga 1 deri me 7 mars vdiqën 57 persona, nga 8 në 14 – 129 persona, nga 15 në 21 – 158 dhe nga 22 në 28 Mars – 204 persona kanë vdekur. Në tre ditët e fundit, janë 106 persona të vdekur.

Disa prej tyre janë jashtë kushteve spitalore, por shumica e tyre janë në qendrat kovid. Disa nga familjet e viktimave dëshmojnë se rruga për në shtratin e spitalit është e ngadaltë dhe e vështirë. Por, sipas miistrit të shëndetësisë Venko Filipçe, kriza është ende e menaxhuar mirë.

Vala e fundit e koronavirusit që goditi Maqedoninë, çoi në një numër në rritje të fëmijëve të infektuar që kanë komplikime më serioze shëndetësore, si dhe një numër të madh të pacientëve të rinj me një pamje të rëndë klinike. Mutacione të reja në virus janë duke shkaktuar gjithnjë e më shumë probleme serioze shëndetësore, thonë mjekët.

J X

nga kategoria