Marshi i 8 Marsit për të drejta, barazi dhe kujdes institucional (Foto)

e postuar më at 18:23
124 0

Gratë në Maqedoninë e Veriut janë të margjinalizuara, mësohen të jetojnë si viktima, kanë frikë të arsyetuar nëse denoncojnë dhunë, institucionet nuk do të veprojnë.

8 Marsi nuk është dita e grave të bëra prind., por dita e luftës së gruas për të gjetur vendin e duhur në shoqëri.

Këta janë vetëm pjesë e çështjeve tek të cilat u përqendruan gratë që sot dolën për protestën e 8 Marsit në Shkup, për të kërkuar liri, barazi, përgjegjësi dhe kujdes institucional për të gjithë gratë e margjinalizuara, të stigmatizuara dhe viktima të dhunës.

Marshi i pestë për të drejtat e grave këtë vit u mbajt me slloganin “Shteti që nuk vepron është shtet që përdhunon”, si reagim ndaj sjelljes injorante të institucioneve ndaj gruas në rastin “Dhoma publike”, por edhe jashtë tij./SmartNews/

nga kategoria