Maqedonia e Veriut edhe zyrtarisht pjesë e projektit të gazit “Aleksandrupoli”

171 0

RMV-ja do të jetë pjesë e projektit për ndërtimin e terminalit për gaz të rrjedhshëm natyror 17 kilometra nga Aleksandrupoli, për deonimin dhe gazifikimin e gazit natyror me kapacitet mbi 5.5 miliardë metër kub – ka deklaruar Kryeministri Zoran Zaev, me rastin e nënshkrimit të Memorandumit për reaizimin e projekteve për terminal për gaz të rrjedhshëm, sigurimin e kapaciteteve për gaz natyror dhe centralin e gazit Aleksandrupoli.

RMV-ja merr pjesë me 25% në centralin e gazit në Aleksandrupoli, me 800 megavatë, investimi I vlerësuar mbi 380 milionë euro, në terminalin e gazit me pjesëmarrje prej 10% me vlerë rreth 370 milionë euro, mbështetur nga projekti I BE-së, që sipas planifikimit duhet të lëshohet në përdorim deri në vitin 2023.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

pg slot