Ligji demanton Mickoskin: Diaspora regjistrohet

e postuar më at 22:12
113 0

Sipas Ligjit për regjistrim i cili është në fuqi, diaspora e Maqedonisë së Veriut vetëregjisrohet, ndërkaq, askund nuk përdoret termi “evidentim”.

Me këtë, mund të thuhet se nëse shikohet ligji, qartë thuhet se diaspora hynë në përqindjen e popullsisë së regjistruar.

Neni 8 i ligjit thotë:

“Personat – shtetas të Maqedonisë së Veriut, të cilët janë në punë dhe qëndrim të përkohshëm në diasporë, mundësohet të vetëregjistrohen në periudhë prej 1 marsit deri në 21 prill 2021”.

nga kategoria