Kompania amerikane e transportimit, ka deklaruar se do të investojë 50 milionë dollarë për të rritur rrjetin e biçikletave elektrike

76 0

Lime, kompania amerikane e transportimit, ka deklaruar se do të investojë 50 milionë dollarë për të rritur rrjetin e biçikletave elektrike duke përfshirë shtimin e një modeli të ri dhe dyfishimin e numrit të qyteteve ku do të operojë.

The Verge, faqe kushtuar të rejave teknologjike, shkruan se investimi i Lime-it vjen në kuadër të synimit të kompanisë për të qenë ofrues multimodal i llojeve të ndryshme të automjeteve elektrike me shpejtësi të ulët.

Lidhur me shtrirjen e kompanisë, planet e dyfishimit të biçikletave elektrike do të përqendrohen në qytete të reja në Amerikën e Veriut, si dhe në shumë tregje të tjera evropiane. Në total, pretendohet që biçikletat elektrike Lime të mbërrijnë në 50 qytete të reja. Sipas The Verge, investimi do të mbulojë projektimin, prodhimin dhe montimin e biçikletave elektrike të gjeneratës së ardhshme, të cilat do të kenë një motor më të fuqishëm 350 vat dhe një bateri të shkëmbyeshme deri në 25 milje diapazon.

Kjo bateri është e këmbyeshme edhe me ushqyesit e skuterëve elektrik të kompanisë. Nga ana tjetër, një ndërrues ingranazhesh me dy shpejtësi do të ndihmojë që biçikleta të ngjitet në kodër, ndërsa një bllokues i shpërndarësit të integruar, i cili është i kontrolluar elektronikisht, do të ndihmojë në mbajtjen e biçikletës së sigurt nga vjedhja.
Karakteristikat e reja nuk mbarojnë me kaq. Dorezat e ngjashme me ato të skuterëve, mbajtësja e telefonit në shportën e përparme dhe arritja e shpejtësisë deri në 20 milje në orë, do të jenë risitë e modelit të ri. The Verge, sqaron se investimi i kompanisë Lime për biçikletat elektrike vjen në një kohë kur çiklizmi po rritet në të gjithë globin duke arritur numra rekord shitjesh.

Sipas kompanisë, klientët e saj kanë ndërmarrë më shumë se 2.5 milionë udhëtime me biçikleta elektrike vitin e kaluar dhe gjithashtu pretendon të rrisë ndjeshëm numrin e tyre për vitin 2021.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

WhatsApp sfidon Zoom dhe Skype

Posted by - 07/03/2021 0
Kompania “WhatsApp” sfidon kompanitë “Zoom” dhe “Skype” duke realizuar telefonata dhe video thirrje të disponueshme edhe në versionin për kompjuterat,…