Komiteti i Helsinkit: Qeveria t’u jep fund përfitimeve të spitaleve private në kohë të pandemisë

e postuar më at 13:45
116 0

Me rastin e Ditës Botërore të Shëndetit, Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut e ka riafirmuar qëndrimin e përbashkët të qindra organizatave nga nëntori i vitit 2020, që Qeveria t’i jep fund përfitimeve nga spitalet private në kohë të pandemisë.

Apelojmë sërish, pasi kërkesat dhe rekomandimet tona nuk gjetën përgjigje nga institucionet kompetente.

“Shteti të vendosë kornizë ligjore për konfirmimin e mjekimit lidhur me COVID-19, të cilët qytetarët e mbulojnë me mjete personale në spitalet private. Propozojmë që Fondi për Sigurim Shëndetësor të nënshkruajë marrëveshje me disa laboratorë të akredituar për shërbime shëndetësore PCR test ose të mundësojë mbulim të harxhimeve”.

“Presim që FSSH të nënshkruajë marrëveshje me të gjithë laboratorët për shërbimet shëndetësore, që që lidhen me monitorimin dhe përqindjen e gjendjes shëndetësore të kopshteve me 19-të, duke u bazuar në provën e mjekut dhe bazën e mjekut për provat “, në qoftë se përdoret në kontrollin e komitetit”, thonë nga Komiteti i Helsinkit.

Më tej shtojnë se në kushte kur kriza shëndetësore është e shoqëruar edhe me pasoja ekonomike dhe sociale, spitalet private nuk duhet të shikojnë se si të përfitojnë.

Telegrafi Mk

nga kategoria