Këto janë vendimet e Myftinsë së BFI – Shkup

e postuar më at 17:36
184 0

Në bazë të nenit 31/6 nga Kushtetuta e BFI në RMV, në mbledhjen e rregullt të anëtarëve të Myftinisë së Shkupit të mbajtur më 06.04.2021 u sollën:

Vendimet e Myftinsë së BFI – Shkup Ramazani 2021

1. Dita e parë e agjërimit për vitin 2021 fillon më 13.04.2021 (e martë).

2. Ezani i sabahut thirret 30 min. pas imsakut.

3. Namazi i teravisë të falet në shtëpi dhe jo në xhami derisa të largohet kufizimi i lëvizjes.

4. Sipas mundësisë, të shfrytëzohen hapësirat e jashtme të xhamisë për faljen e namazeve.

5. Sipas mundësive ligjeratat të mbahen „online“ për shkak të rrethanave.

6. Nuk organizohen aktivitete shtesë gjatë muajit të Ramazanit si; tribuna fetare, mbrëmje Kuranore etj.

7. Nuk lejohet organizimi i iftareve nëpër xhami.

8. Gjatë Ramazanit nuk do të ketë namaz nate për shkak të pandemisë.

9. Të angazhohen vaizët në tubimin e Zeqatit dhe Sadekatul Fitrit, si amaneti ynë i përbashkët për mirëmbajtjen e institucioneve arsimore fetare Medresenë Isa Beu dhe Fakultetin e Shkencave Islame.

10. Këshilli i xhamisë të dorëzojë kërkesë me shkrim për angazhim të studentëve dhe medresantëve si dhe t’i respektojnë ata përgjatë kryerjes së detyrës në xhamitë përkatëse.

Vërejtje: Gjatë kryerjes së obligimeve fetare në xhami të respektohen vendimet dhe protokollet e Myftinisë si dhe rekomandimet e organeve përkatëse të parapara për mbrojtje nga Covid 19.

nga kategoria

pg slot