Karakaçanov zbulon emrat e politikanëve maqedonas me pasaportë bullgare

e postuar më at 14:31
188 0

Këto ditë kam shikuar faqet e internetit të komunave Bullgare dhe mjafton të shoh listën e votuesve të publikuar për të gjetur emra shumë interesantë të njerëzve nga Maqedonia që morën shtetësinë Bullgare bazuar në origjinën e deklaruar Bullgare dhe të identifikuar si Bullgarë etnikë, shkruan Ministri Bullgar Krasimir Karakaçanov.

Ndër emrat e rastësishëm që kam hasur janë, për shembull Aleksandër Nikolloski në Sofje, Antonio Miloshoski në Sofje, Nikolla Micevski në Qystendil, Stefan Andonovski – Qystendil Marija Andonovska – Blagoevgrad, Ljupço Dimovski – Qystendil – Bojan Stojanovd, Bojan Stojangrad, Bojan Stojanov Zdravkovski – Qystendil Marija Petrusevska – Sredec, Danjanco Eftimov – Blagoevgrad, Zdravko Trajanov – Blagoevgrad, Aleksandar Pandov – Sredec, Petar Bogojeski – Oborishte, Filip Petrovski – Sredec, Stevrica Janeva. Ka shumë të tjerë, por kushdo që dëshiron mund të kontrollojë vetë dhe çdo person tjetër, pavarësisht nëse është nga Maqedonia apo jo.

Çdokush mund të kontrollojë gjithashtu se kush janë njerëzit në fjalë. Sigurisht, çdo rastësi e emrave me njerëz që zënë pozicione drejtuese politike dhe publike në Maqedoni mund të jetë e rastësishme.

Sidoqoftë, nëse nuk është rastësi dhe nëse këta njerëz janë ata për të cilët po mendoj, shpresoj se edhe kjo është në rregull. Unë dua të besoj se nuk është më një krim kundër “nderit maqedonas” nëse një politikan maqedonas, figurë publike ose një i afërm i ngushtë i gjakut deklarohet i lirë dhe si një bullgar etnik pa u fyer, ofenduar ose tallur për të. Unë e di që për shumë nuk është e lehtë të zbulojnë dhe reklamojnë publikisht veten si Bullgarë, por gjithashtu e di sepse disa prej tyre i njoh personalisht, se ata fshehurazi e duan Nënë Bullgarinë dhe ëndërrojnë, siç tha udhëheqësi i madh i VMRO-së Todor Aleksandrov, ” bashkimi “për të gjithë fisin Bullgar”, shkroi Karakaçanov. Ministri bullgar shtoi se “përveç të drejtës për të votuar, të gjithë këta bullgarë të shquar maqedonas, si dhe të tjerë se 120,000 shtetas bullgarë në Maqedoni, kanë të drejtë për vaksinim falas, si dhe qasje të barabartë në sistemin shëndetësor të Bullgarisë dhe e gjithë BE-ja.

“Ky është një solidaritet i vërtetë i atdheut Bullgari me shtetasit e saj të shumtë Bullgarë që jetojnë në Maqedoni dhe nëpër botë.”

nga kategoria

pg slot