Ivanov: Kontesti me Bullgarinë nuk do të zgjidhet këtë vit, diplomacia jonë ka ngrirë

e postuar më at 20:37
165 0

“Në atë pjesë, në mënyrë që qeveria të mos reagojë drejtpërdrejt, në mënyrë që të mos nënshtrohet provokimeve nga Sofja, unë mbështes atë model të marrëdhënies. Sidoqoftë, diçka tjetër më shqetëson dhe kjo është përpara vetos së Bullgarisë, diplomacisë sonë, elita jonë politike na ndaloi nga Deklarata e miratuar në Parlamentin Bullgar,” tha gazetari Zoran Ivanov për emisionin “24 Analiza”.

Sipas tij, elita politike dhe opozita bullgare varrosën veten e tyre, me zgjedhjen dhe dëshirën e tyre, dhe i dërguan një mesazh të fortë Evropës dhe BE që ata nuk do të largohen pavarësisht nga rezultati i zgjedhjeve.

“Zgjedhjet e tyre nuk janë aspak pengesë për pikëpamjet e skenës politike Bullgare në lidhje me Maqedoninë. Diplomacia jonë është e ngrirë, si hipnotizohen, nuk ka as veprimtari diplomatike sekrete dhe as publike. Ne nuk kemi krijuar një mjedis për të shpjeguar gjërat që pala bullgare ka bërë praktikisht që prej 100 vjetësh më parë,” tha Ivanov, duke shtuar se ai nuk besonte se mosmarrëveshja do të zgjidhej në fund të këtij viti, me një veprimtari të tillë diplomatike.

nga kategoria

pg slot