Intervistë e Vjosa Osmanit në BBC,flet edhe për bashkimin me Shqipërinë

186 0

Ushtruesja e detyrës së presidentes, Vjosa Osmani, ka dhënë një intervistë për emisionin “HARDtalk” të BBC, ndërsa e pyetur për bashkimin me Shqipërinë ka thënë Kosova është për të qëndruar dhe se për këtë mund të flasë vetëm pasi të bëhen ndryshimet e nevojshme të Kushtetutës.

Osmani në “HARDtalk” ka folur për disa çështje, si papunësinë, luftimin e krimit dhe korrupsionit, çështjen e mosliberalizimit të vizave, çështjen e personave të pagjetur, etj.

“…Kushtetuta është e qartë… Nëse ajo ndryshohet edhe pse mundësitë për ndryshim janë tejet të vogla, nëse ajo ndryshohet, dhe ajo mund të ndodhë në disa dekada, në atë kontekst politik do të isha në gjendje të përgjigjesha…. Përgjigja ime është Kosova është këtu për të qëndruar dhe përgjithmonë”, u shpreh Osmani rreth çështjes së bashkimit me Shqipërinë.

Ushtruesja e detyrës së presidentes ka folur edhe për raportet me Serbinë, duke thënë se nuk mund të para drejtësisë kriminelët e luftës.

”… E tërë bota i pa krimet e kryera nga Serbia…. Më lejoni të përmend se Serbia sot udhëhiqet nga njëri prej ish-ministrave të Millosheviqit dhe fatkeqësisht ata ende mohojnë”, tha ndër të tjera Osmani.

Osmani është përgjigjur edhe në atë se cili është dallimi i saj me politikanët e gjeneratës së vjetër.

Ajo ka thënë se ka shumë arsye, por më së shumti për shkak të konsistencës që ka shfaqur gjatë dy dekadave të fundit.

Osmani ka thënë se ndër problemet kryesore në Kosovës është krimi dhe korrupsioni, papunësia.

Ushtruesja e detyrës së presidentes ka folur edhe për faktin se Kosova është vendi i vetëm në Evropë që nuk ka liberalizim të vizave.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

pg slot