Gjithsej 1.739 të hospitalizuar dhe të dyshimtë për koronavirus të lirë 220 shtretë

e postuar më at 14:24
156 0

Shkup, 4 mars 2021 (MIA) – Në 24 orët e fundit në qendrat kovid në spitalet në të gjithë vendin, është raportuar se mjekohen gjithsej 1036 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për koronavirus. Numri i përgjithshëm i pacientëve pozitivë dhe të dyshuar për koronavirusin që trajtohen në repartet infektive në kryeqytet dhe në spitalet në të gjithë vendin është 1739 dhe ka rreth 220 shtretër spitalor të lirë në kovid-qendrat.

Sipas raporteve të spitaleve që arrijnë në Ministrinë e Shëndetësisë në baza ditore, 122 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë me Kovid-19 janë të shtruar në spitalin në Manastir. Në spitalin në Shtip janë të hospitalizuar 89 pacientë. Në repartin infektiv në Tetovë ka 49 pacientë, në Veles po mjekohen 102 të sëmurë, ndërsa në Kumanovë 90 pacientë pozitivë dhe suspektivë me Kovid-19. Në kovid-qendrën në Ohër janë të hospitalizuar 109 pacientë, në Prilep 144 në kovid-qendrën në Gostivar 44, ndërsa në Strugë 20 të sëmurë. Në spitalin në Strumicë janë të hospitalizuar 99 pacientë, në Koçan 33, në Kërçovë 31, Kavadar 78, ndërsa në Gjevgjeli 26 persona, pozitivë dhe suspektivë me koronavirus.

Nga Ministria njoftojnë se gjatë ditës po bëhen edhe lëshime të pacientëve të shëruar, me çka do të lirohen shtretër shtesë. Përndryshe, të gjitha repartet në spitalet klinike disponojnë me shtretër spitalorë drejt të cilëve ka qasje me oksigjen. Ministria ka qasje në gjendjen me kapacitetet dhe nëse ka nevojë repartet do të zgjerohen.

J X

nga kategoria